getuta a scris:
Azi a fost primul termen pt. judecarea contestatiei la licitatie. Avocatul nostru a mai depus acte in completarea contestatiei, avacata paratului (creditorului) a venit cu o intampinare care nu mi se pare corecta si anume ::solicit respingerea contestatieidepusa de ...x..si y . pt. urm. motove - 1"obligatia execut.jud.de a-l cita si incunostiinta pe .. Y.. ( fratele sotului meu care are cota de 1/2 din imobil si care este garant ipotecar in baza unei procuri speciale ) - aceasta obligatie nu rezulta din disp. care reglementeaza exec.silita. Potrivit art.387cpc exec.silita poate incepe numai dupa ce se comunica debitorului o somatie care va cuprinde datele prevaz. in disp. legala indicata de la pct. 1 la pct.6. In dosarul de exec. silita dl..y.. are calitatea de mandant si nu pe aceea de debitor. Deci execut. jud. nu avea obligatia, potrivit legii,sa-l citeze, sa-l someze sau sa-l incunostiinteze". La punctul 2 scrie: afisare publicatiei de vanzare la locul unde se afla imobilul : exec. jud. a respectat disp.prevaz. de art. 504 pct.3 din cpc si afisat publicatia de vanzare la Jud...., Primaria...sediul BEJ si acomunicat-o debitorului X si creditorului , atat ptr. primul termen la licitatie cat si la al doilea termen". Aici scrie chiar avocatul paratului ca la locul unde se afla imobilul nu s-a afisat publicatia.La pct. 3 scrie :" obligatia incheierii procesului verbal de situatie in conditiile art. 496 cpc - Proc-verb de situatie a fost incheiat la data de.... si din continutul lui rezulta unde se afla imobilul." Numai ca noi am scris in contestatie ca exec. jud. nu s-a deplasat la locul imobilului , el scriind in proc.verb doar datele din cartea funciara.La punctul 4 " raportul de expertiza a fost intocmit si comunicat debitorului ptr. luare la cunostinta- debitorul dupa ce aluat cunost. de rap. de expertiza , putea sa faca contestatie ceea ce nu s-a facut si s-a trecut la urmatorul act de execut."La punctul 5 : "contestatorii desi solicita anularea procesului de -verbal de licitatie nu invoca nici un motiv de nulitate a acestuia "In incheiere scrie:"Contestatia depusa este un abuz de drept procesual ceea ce este contrar cu disp. art. 723 cpc.In concluzie , solicitam respingerea contestatiei intrucat exec. silita s-a facut cu respectarea disp. legale si motivele de nulitate invocate de contestatori nu sunt temeinice si legale."
Urmatorul termen este in data de 04.09.2008. Eu totusi am inteles din ce scrieti DVS. pe forum ca trebuia somat si coproprietarul ( garantul imobiliar ), ca publicatia de vanzare trebuia afisata si la locul unde este situat imobilul .Si faptul ca in ordon. presedentiala de susp. a licitatiei , instanta retine ca coproprietarul Y nu a fost instiintat ceea ce atrage nulitatea absoluta a licitatiei, asta nu inseamna nimic? Dvs ce credeti ?
Daca cele enuntate sunt reale, atunci executorul judecatoresc este in culpa pentru ca nu a respectat procedura executarii silite, asta insemnand ca nu s-a prezentat la fata locului pentru a vedea imobilul care era supus executarii silite. A se vedea si Legea nr.188/2000 privind executorii judecatoresti, obligatiile pe care le au in vederea punerii in executare a unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva, devenita irevocabila si care a fost investita cu formula executorie.