avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Obiectul material al infractiunii
a. nu poate determina in niciun caz incadrarea juridica
b. poate lipsi in cazul infractiunilor complexe
c. lipseste intodeauna la infractiunile formale (grila Udroiu) -raspuns corect b-

Are cineva idee de ce nu e si c trecut la raspuns corect?Cineva poate da un exemplu de infractiune formala care are obiect marerial?
M.U (editia a 2-a pagina 30): in cazul tentativei urmarea imediata consta numai intr-o stare de pericol. => de aici inteleg eu ca nu putem avea tentativa la infractiunile de rezultat; la pagina 31: "tentativa perfecta e posibila numai la infractiunile de rezultat" si 2 randuri mai jos constatam ca "e posibila la cele de pericol concret".
In editia a 3-a cum e??
Isis te rog scrie o concluzie clara (cum ai facut cu cateva pagini in urma) si la aceasta nelamurire a mea.
Cum faceti diferenta intre coautorat si complicitate materiala concomitenta nemijlocita? Exemplele ar fi utile..
Q88 a scris:

M.U (editia a 2-a pagina 30): in cazul tentativei urmarea imediata consta numai intr-o stare de pericol. => de aici inteleg eu ca nu putem avea tentativa la infractiunile de rezultat; la pagina 31: "tentativa perfecta e posibila numai la infractiunile de rezultat" si 2 randuri mai jos constatam ca "e posibila la cele de pericol concret".
In editia a 3-a cum e??
Isis te rog scrie o concluzie clara (cum ai facut cu cateva pagini in urma) si la aceasta nelamurire a mea.

Nu confunda urmarea imediata a tentativei (care este o stare de pericol) cu urmarea imediata a infractiunilor care pot fi savarsite in forma tentativei perfecte (unele infr de rezultat si de pericol concret) sau imperfecte..
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
adrianicet, utilizator
Ok, incep sa pricep.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)