doomkikidex a scris:
Aaa ca sa nu mai spun ( acum am vazut) ca la pg 85 citeaza o dec de speta din 2003 care zice ca dc o infr continua e sav in term de incercare al susp executarii ped si se epuizeaza dupa expirarea term, avem rec postexec.
Am lucrarea de licenta pe suspendarea conditionata. Ceea ce se vrea a fi subliniat este de fapt posibilitatea de revocare a suspendarii conditionate, chiar daca in termenul de incercare doar s-a consumat o infractiune cu desfasurare in timp. Prin urmare daca se descopera in termenul de incercare o infractiune continuata care numai s-a consumat, se va revoca suspendarea si se va aplica cumulul aritmetic ( specific suspendarii conditionate ) Daca nu se descopera in termenul de incercare se va lua in calcul recidiva postexecutorie. Esential in aceasta situatie este pe de o parte descoperirea infractiunii in termenul de incercare ( chiar numai consumarea ei ) si pe de alta parte remarcarea ca in termenul de incercare condamnatul nu s-a "potolit "si are perseverenta infractionala. Ori art. 83 - revocarea suspendarii conditionate, nu face distinctie dupa felul infractiunii care se savarseste in termenul de incercare ( consumata, epuizata, sau doar consumata si nu epuizata, sau numai epuizata ) . Parerea mea