avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Sper ca daca e an electoral nu ii va atrage partea asta la grile!
- nu mi-e clar: procedura civila: Pronuntare = in 7zile; Motivare = in 30zile( si la penal motivarea e in 20zile si restul la fel ca la proced civ?) Comunicare = in 7zile. Toate sunt termene de recomandare si doar pronuntarea se poate prelungi cu inca 7zile?

annyella a scris:

Q88 a scris:

Eu nu am gasit pana acum intrebare din competenta generala. Si eu am acelasi sentiment vis-a-vis de acest capitol.

Ice Hellene + Q80 = nici mie nu imi place si nici nu prea o stapanesc. Am verificat si chiar vad ca pana acum nu is grile, numai ca asta m-o pus tare pe ganduri sa nu prefere anul asta tema. Asa ca am incercat un mic conspect care nu imi place. Din ce invatati? eu ma rezumasem la cod... Cum va descurcati la partea aceea electorala?

Eu invat din Boroi si Ciobanu. Sper sa nu le vina vreo idee pt anul acesta.
Ice Hellene si Annyella vad ca amandoua va ganditi la anul electoral. Sper doar sa nu aveti gura aurita si sa nu gandeasca si profesorii ca voi.
Spor la invatat si o :coffee:
Mie mi s-a explicat pe forum (in urma cu muuulte pagini) ca sunt termene de recomandare si ca nerespectarea lor poate atrage doar sanctiuni disciplinare. Doar pronuntarea poate fi prelungita cu 7 zile. (la ce altceva te-ai gandit ca nu imi dau seama???)
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
Q88, utilizator
Eu nu invat competenta generala bazandu-ma nu pe faptul ca nu s-a dat pana acum ci pe un alt aspect: daca vor sa ne testeze din aceasta materie, ar trebui sa apara la bibliografie legile speciale. Pentru ca de regula prin legi speciale se determina competenta ( contencios administrativ,codul muncii, codul familiei, etc legi electorale ) Ori noi in tematica avem doar codul de procedura civila. Ce am in bibliografie ? Doar codul de procedura civila si constitutia. Punct. Pe asta ma bazez eu
punct_0 a scris:

Hello!
Si eu bantui pe acest forum si tot citind diversele postari, am ajuns la concluzia ca sunt sub 0...asa ca va fi cu atat mai dificil, dar ma incurajeaza ca mai este un an.
in alta ordine de idei, ma bag si eu in cursa.
Recomandarile urmatoare mai sunt valabile?

DREPT CIVIL
1. Gabriel Boroi - Drept civil. Partea generala. Persoanele, Ed. Hamangiu
2. Corneliu Birsan - Drept civil. Drepturile reale principale, Ed. Hamangiu
3. Constantin Statescu, Corneliu Birsan - Drept civil. Teoria generala a obligatiilor, Ed. Hamangiu
4. Francisc Deak - Tratat de drept civil. Contracte speciale - vol I, II, III , Ed. Universul Juridic
5. Francisc Deak - Tratat de drept succesoral, Ed. Universul Juridic,

DREPT PROCESUAL CIVIL
1. Mihaela Tabarca - Drept procesual civil. Vol.I - II. , Ed. Universul Juridic

DREPT PENAL
1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic

...eu mai intai trebuie sa procur materialele#-o

spor la invatat!

avand in vedere ca a intrat in vigoare noul cod civil, mai sunt valabile cartile de mai sus pt drept civil? sau au aparut altele noi?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)