avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
revin cu o mica precizare,chiar si la temenul de curgere a prescr.rasp. penal se pleaca tot de la momentul comiterii faptei si nu de la aparitia rez. soc. periculos...se opereaza cu o ficţiune a legii...
~ Conținut șters la cerere ~
adi adi a scris:

n-as putea sa precizez cu precizie autorul (parca V.Papadopol ) dar toata prcatica jud. am vazut-o in sensul in care am aratat-o.(de altfel majoritatea autorilor spun că in cazul continuatei/continue(de obicei toate inst de drept penal se raporteaza la momentul epuizarii)prescr r. pen. etc) in schimb la cea progresiva se raporteaza de la momentul incetarii actiunii ilicite si nu de la momnetul epuizarii faptei...prin urmare, la progresiva minorului devenit major i se aplica dipsozitiile de la minori...asta a vrut sa spuna si Udroiu ( si nu numai el ci majoritatea celor consacrati)

Noi am priceput ce a vrut sa spuna Udroiu, si nimeni nu il contrazice cu privire la infractiunea progresiva si momentul la care trebuie raportata raspunderea minorului. Stim ca se raporteaza la momentul consumarii si nu la momentul epuizarii ( spre deosebire de celelalte infractiuni cu consumare in timp ) si nu asta era problema sesizata. Ci faptul ca in cartea lui la diferite capitole ( recidiva respectiv raspunderea minorului ) le trateaza in mod diferit, in sensul ca o data spune ca minorul raspunde daca infr progresiva se consuma in timpul minoritatii, respectiv ca nu raspunde daca se consuma in timpul minoritatii. Suntem de acord cu ultima parere. Pur si simplu am semnalat doar contrazicerea. Am mai discutat pe acest site despre momentul care trebuie sa il avem in vedere la infractiunea progresiva.
Cealalta problema s-a lamurit...cred.. in sensul ca daca infractiunea in timp se consuma in timpul minoritatii si se epuizeaza dupa acest moment, va raspunde pentru intreaga activate infractionala ca major, si pe cale de consecinta o infractiune in timp consumata in timpul minoritatii si epuizata dupa va forma termen al recidivei. Asta asa... ca sa concluzionam o discutie inceputa:) Nu de alta dar incepe Eurovision si meciul lui Bute. Iar pe Bute cunoscandu-l personal, ii tin pumnii, ca sa il tina pumnii :D

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
isis23, utilizator
O concluzie binemeritata! Multumim Isis!
Udroiu pag 9 "legile temporare sau exceptionale ies din vigoare prin abrogarea expresa inainte de ajungerea la termen, prin ajungerea la termen ori ca urmare a incetarii conditiilor exceptionale care au dus la adoptarea lor"
Udroiu pag 12 "legea temporara este legea penala care prevede data iesirii ei din vigoare (temporara proprie) sau a carei aplicare este limitata prin natura temporara a situatiei care a impus adoptarea (temporara improprie); o lege penala care nu se incadreaza in aceste doua categorii nu poate fi considerata temporara chiar daca a fost in vigoare o scurta perioada de timp, fiind ulterior abrogata sau inlocuita de o alta lege"
Este o contradictie sau mi se pare mie?

Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)