adi adi a scris:
n-as putea sa precizez cu precizie autorul (parca V.Papadopol ) dar toata prcatica jud. am vazut-o in sensul in care am aratat-o.(de altfel majoritatea autorilor spun că in cazul continuatei/continue(de obicei toate inst de drept penal se raporteaza la momentul epuizarii)prescr r. pen. etc) in schimb la cea progresiva se raporteaza de la momentul incetarii actiunii ilicite si nu de la momnetul epuizarii faptei...prin urmare, la progresiva minorului devenit major i se aplica dipsozitiile de la minori...asta a vrut sa spuna si Udroiu ( si nu numai el ci majoritatea celor consacrati)
Noi am priceput ce a vrut sa spuna Udroiu, si nimeni nu il contrazice cu privire la infractiunea progresiva si momentul la care trebuie raportata raspunderea minorului. Stim ca se raporteaza la momentul consumarii si nu la momentul epuizarii ( spre deosebire de celelalte infractiuni cu consumare in timp ) si nu asta era problema sesizata. Ci faptul ca in cartea lui la diferite capitole ( recidiva respectiv raspunderea minorului ) le trateaza in mod diferit, in sensul ca o data spune ca minorul raspunde daca infr progresiva se consuma in timpul minoritatii, respectiv ca nu raspunde daca se consuma in timpul minoritatii. Suntem de acord cu ultima parere. Pur si simplu am semnalat doar contrazicerea. Am mai discutat pe acest site despre momentul care trebuie sa il avem in vedere la infractiunea progresiva.
Cealalta problema s-a lamurit...cred.. in sensul ca daca infractiunea in timp se consuma in timpul minoritatii si se epuizeaza dupa acest moment, va raspunde pentru intreaga activate infractionala ca major, si pe cale de consecinta o infractiune in timp consumata in timpul minoritatii si epuizata dupa va forma termen al recidivei. Asta asa... ca sa concluzionam o discutie inceputa:) Nu de alta dar incepe Eurovision si meciul lui Bute. Iar pe Bute cunoscandu-l personal, ii tin pumnii, ca sa il tina pumnii :D