Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Da, Vultur asa am inteles. E prima data cand citesc asa ceva( si am citit ceva material). E ceva adevar in asta, pentru ca preordinarea betiei implica totusi o actiune premergatoare care poate fi inclusa in premeditare. Este o actiune de care ma ajut la savarsirea faptei. Nu as pune semnul egalitatii iintre cele doua notiuni, nsa o pot vedea absorbita in premeditare.
punct_0 a scris:
Hello!
Si eu bantui pe acest forum si tot citind diversele postari, am ajuns la concluzia ca sunt sub 0...asa ca va fi cu atat mai dificil, dar ma incurajeaza ca mai este un an.
in alta ordine de idei, ma bag si eu in cursa.
Recomandarile urmatoare mai sunt valabile?
DREPT CIVIL
1. Gabriel Boroi - Drept civil. Partea generala. Persoanele, Ed. Hamangiu
2. Corneliu Birsan - Drept civil. Drepturile reale principale, Ed. Hamangiu
3. Constantin Statescu, Corneliu Birsan - Drept civil. Teoria generala a obligatiilor, Ed. Hamangiu
4. Francisc Deak - Tratat de drept civil. Contracte speciale - vol I, II, III , Ed. Universul Juridic
5. Francisc Deak - Tratat de drept succesoral, Ed. Universul Juridic,
DREPT PROCESUAL CIVIL
1. Mihaela Tabarca - Drept procesual civil. Vol.I - II. , Ed. Universul Juridic
DREPT PENAL
1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu
DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
...eu mai intai trebuie sa procur materialele#-o
spor la invatat!
avand in vedere ca a intrat in vigoare noul cod civil, mai sunt valabile cartile de mai sus pt drept civil? sau au aparut altele noi?
adrianicet a scris:
vultur1 a scris:
adrianicet a scris:
La infractiunea continuata se poate aplica sporul si in cazul in care pedeapsa nu a fost ridicata pana la maximul special? Eu asa am inteles..
nu... la infractiunea continuata pedeapsa se aplica intr-o singura etapa... daca nu e indestulator masximul se aplica si un spor
Dar la art. 42 nu spune nimic despre faptul ca trebuie obligatoriu ridicata pedeapsa pana la maximul special, iar daca acesta este nu este indestulator atunci se aplica si un spor... asa cum prevede codul la sanctionarea concursului sau a recidivei postexecutorii.. De aici a aparut dilema mea :)
pai nu spune.. dar spun autorii