avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
isis23 a scris:

Da, Vultur asa am inteles. E prima data cand citesc asa ceva( si am citit ceva material). E ceva adevar in asta, pentru ca preordinarea betiei implica totusi o actiune premergatoare care poate fi inclusa in premeditare. Este o actiune de care ma ajut la savarsirea faptei. Nu as pune semnul egalitatii iintre cele doua notiuni, nsa o pot vedea absorbita in premeditare.

da sunt de acord ca betia preordinata implica premeditarea am si spus chiar la inceput dar parca invers e ceva mai greu de acceptat... cum spui nu e totuna premeditarea fara o betie preordinata si o premeditare cu betie preordinata.. dar parerea lui udroiu se intemeiaza cred pe faptul ca cele 2 sunt foarte apropiate ca si elemente circumstantiale si daca premeditarea face parte din elementele infractiunii, betia preordinata va fi "absorbita" de aceasta pentru a nu se aplica 2 circumstante agravante(una speciala iar alta generala) unor elemente foarte asemanatoare.
Eu cred ca se bazeaza pe aceleasi considerente ca si RIL-ul cu privire la circumstanta agravanta '' asupra unui membru de familie'' circumstanta speciala prevazuta in continutul infractiunii de omor calificat, unde nu se va aplica agravanta ci se va retine numai ca circumstanta speciala.
Vezi: [ link extern ]
lylysor1987 a scris:

punct_0 a scris:

Hello!
Si eu bantui pe acest forum si tot citind diversele postari, am ajuns la concluzia ca sunt sub 0...asa ca va fi cu atat mai dificil, dar ma incurajeaza ca mai este un an.
in alta ordine de idei, ma bag si eu in cursa.
Recomandarile urmatoare mai sunt valabile?

DREPT CIVIL
1. Gabriel Boroi - Drept civil. Partea generala. Persoanele, Ed. Hamangiu
2. Corneliu Birsan - Drept civil. Drepturile reale principale, Ed. Hamangiu
3. Constantin Statescu, Corneliu Birsan - Drept civil. Teoria generala a obligatiilor, Ed. Hamangiu
4. Francisc Deak - Tratat de drept civil. Contracte speciale - vol I, II, III , Ed. Universul Juridic
5. Francisc Deak - Tratat de drept succesoral, Ed. Universul Juridic,

DREPT PROCESUAL CIVIL
1. Mihaela Tabarca - Drept procesual civil. Vol.I - II. , Ed. Universul Juridic

DREPT PENAL
1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic

...eu mai intai trebuie sa procur materialele#-o

spor la invatat!

avand in vedere ca a intrat in vigoare noul cod civil, mai sunt valabile cartile de mai sus pt drept civil? sau au aparut altele noi?

imi raspunde si mie cineva la intrebarea de mai sus??????/pls!!!!!!!
vultur1 a scris:

adrianicet a scris:

vultur1 a scris:

adrianicet a scris:

La infractiunea continuata se poate aplica sporul si in cazul in care pedeapsa nu a fost ridicata pana la maximul special? Eu asa am inteles..

nu... la infractiunea continuata pedeapsa se aplica intr-o singura etapa... daca nu e indestulator masximul se aplica si un spor

Dar la art. 42 nu spune nimic despre faptul ca trebuie obligatoriu ridicata pedeapsa pana la maximul special, iar daca acesta este nu este indestulator atunci se aplica si un spor... asa cum prevede codul la sanctionarea concursului sau a recidivei postexecutorii.. De aici a aparut dilema mea :)

pai nu spune.. dar spun autorii

Udroiu pag 70 "se va aplica pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea savarsita (intre limitele speciale), la care se poate adauga un spor..."
S-a mai discutat de cateva ori bune problema autorilor pe care ii studiem, chiar pe acest forum. Sper sa nu se supere nimeni ca raspund la aceasta intrebare.
1. La CIVIL trebuie adagat G. Boroi (cu Anghelescu sau cu Lviu Stanciulescu, la alegerea ta) pentru a studia "Aplicarea legii civile in timp" si "Actul Juridic Civil" pe NCC
- restul cartilor enumerate la civil sunt bune, pe vechiul cod
2. La PROCESUAL CIVIL - V.M.Ciobanu
3. La PENAL - daca vrei sa iti completezi cunostintele si cu Tratatul lui Streteanu
4. La PROCEDURA PENALA- M.Udroiu
Pe acest forum s-au purtat discutii cu privire la necesitatea studierii autorilor pe care i-am enumerat mai sus. Fiecare e liber sa studieze ce doreste!
Aceasta lista este o creatie a celor care au dat si au promovat acest examen si a celor care nu au reusit si mai incearca o data. NU reprezinta o bibliografie oficiala data de vreo institutie publica.
Si poate ar fi bine sa cititi din urma paginilie acestui forum, lista de autori aflandu-se chiar in primele pagini.
NU este placut sa postam aceleasi lucruri de nenumarate ori pentru fiecare persoana care trece o singura data pe aici.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
Q88, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)