Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Doua intrebari la penal:
1. Furtul este o infractiune de rezultat sau de pericol? Pentru ca am gasit in Udroiu scris ca legatura de cauzalitate rezulta din materialitatea faptei, ceea ce e specific infractiunilor de pericol.
2. La talharie, daca se exercita violente asupra mai multor persoane, dar patrimoniul este comun, se retine o singura infractiune de talharie? Spre exemplu, daca se ameninta 2 coproprietari al aceluiasi bun si apoi se deposedeaza de bun, se va retine o singura talharie, chiar daca sunt 2 persoane amenintate? Personal tind sa cred ca da, pt ca talharia e o infr contra patrimoniului.
Voi cum retineti?
o grila din udroiu
In cazul praeterintentiei:
a. atat rezultatl urmarit cat si cel efectiv produs sunt intodeauna prevazute de lege
b. rezultatul prevazut si cel efectiv produs vizeaza valori sociale de aceeasi natura
c. peste intentia in raport cu rezultatul urmarit se suprapune numai culpa cu prevedere in raport cu razultatul mai grav, efectiv produs.
el da raspuns corect a si b.
Eu nu inteleg de ce e si "b". Nu mi se pare ca in cazul talhariei care a avut ca urmare moartea victimei rezultatul urmarit si cel efectiv produs sunt de aceeasi natura... sau un alt exemplu in cazul loviturilor cauzatoare de moarte.:confused: