avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
libercugetator a scris:

isis23 a scris:

Udroiu are dreptate, daca in urma omorului deosebit de grav in aceeasi imprejurare rezulta cel putin doua victime si mai multe victime raman in viata, tentativa asupra acestora din urma se absoarbe in forma consumata a 176 b
[ link extern ]

Link-ul respectiv nu reprezinta incadrarea juridica a cauzei ci obiectul dosarului astfel cum a fost acesta inregistrat in sistemul informatic ECRIS al Tribunalului Bucuresti. E o mica mare diferenta. De altfel, la adresa respectiva nu apare nimic despre vreo tentativa, adica art. 20 C.pen raportat la art... din C.pen. Eu zic ca ar fi mai prudent inainte sa cercetati, sa va informati daca e posibil si apoi sa va pronuntati daca s-a gresit sau nu. Eu nu stiu incadrarea juridica, dar nici dupa programele de stiri nu prea ma ghidez.

PS. A propos de stiri si e faptul ca e utila informarea corecta si completa:

[ link extern ]

[ link extern ]

Bine !:) Altceva inafara faptului ca imi atrageti atentia ca ma informez din ziare, dar le citati cu atata convingere ? Nu am spus ca cineva a gresit, ci a fost o opinie personala . De ce cred eu ca nu e OK sa nu se retina tentativa asa cum am citit in cartea lui M.Udroiu. Ca nu sunt de acord cu o anumita incadrare. E interzis ? Nu m-am erijat niciodata intr-o aducatoare de vesti cu valoare de adevar absolut. Ne punem intrebari, ne dam cu parerea ne sfatuim, si cam atat. Si din cand in cand ne mai uitam cum intervine cate cineva care ne cearta, ne ia peste picior, si in general avem intelegere pentru astfel de interventii. De, vremuri grele si stresante.

Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
isis23, utilizator
isis23 a scris:

libercugetator a scris:

isis23 a scris:

Udroiu are dreptate, daca in urma omorului deosebit de grav in aceeasi imprejurare rezulta cel putin doua victime si mai multe victime raman in viata, tentativa asupra acestora din urma se absoarbe in forma consumata a 176 b
[ link extern ]

Link-ul respectiv nu reprezinta incadrarea juridica a cauzei ci obiectul dosarului astfel cum a fost acesta inregistrat in sistemul informatic ECRIS al Tribunalului Bucuresti. E o mica mare diferenta. De altfel, la adresa respectiva nu apare nimic despre vreo tentativa, adica art. 20 C.pen raportat la art... din C.pen. Eu zic ca ar fi mai prudent inainte sa cercetati, sa va informati daca e posibil si apoi sa va pronuntati daca s-a gresit sau nu. Eu nu stiu incadrarea juridica, dar nici dupa programele de stiri nu prea ma ghidez.

PS. A propos de stiri si e faptul ca e utila informarea corecta si completa:

[ link extern ]

[ link extern ]

Bine !:) Altceva inafara faptului ca imi atrageti atentia ca ma informez din ziare, dar le citati cu atata convingere ?

Usurel...Nu sunt "ziare". Primul link e catre "mediafax", e ceva diferit, adica agentie de stiri. Iar pe site-ul romaniei libere se afla un link catre rechizitoriu... Asta daca ai curiozitatea sa te uiti. Daca vrei doar sa imi dai replici tari cred ca nu are rost discutia. Am intervenit pentru ca am ramas mirat de siguranta cu care critici munca unui procuror cu grad de inalta curte, si asta fara sa te fi informat sau fara sa fi citit rechizitoriul. Problema nu e daca e corect sau gresit, ci ca mai intai trebuie sa citesti inainte sa iti dai cu parerea. Simplu

Eu n-am inteles nimic din articolele alea de ziar.

Daca autorul, cu aceeasi ocazie, a ucis doua persoane si a ranit alte 6, se va retine doar 176, tentativa fiind absorbita in fapta consumata. De ce au dispus extinderea cercetarilor si pt tentativa? Nu inteleg.
xyzt a scris:

Daca autorul, cu aceeasi ocazie, a ucis doua persoane si a ranit alte 6, se va retine doar 176, tentativa fiind absorbita in fapta consumata. De ce au dispus extinderea cercetarilor si pt tentativa? Nu inteleg.

Ai auzit de Decizia nr. V/2006 pronuntata de ICCJ in solutionarea unui recurs in interesul legii?
xyzt a scris:

Exact @Xyzt, am plecat de la Udroiu, si m-a mirat cand am auzit la stiri, din DECLARATIA PERSONALA a respectivului procuror ca va retine si tentativa. Si ce mi-am zis, poate asa e corect, de aceea am adus subiectul in discutie.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)