avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
lawnoob a scris:

sangreal a scris:

Ca urmare a schimbarii incadrarii juridice a faptei:
a) in timpul cercetarii judecatoresti este posibila declinarea cauzei instantei superioare;
b) nu este posibila refacerea urmarii penale daca s-a dispus dupa inceperea dezbaterilor;
c) in cursul cercetarii judecatoresti, nu se va dispune refacerea urmarii penale atunci cand pentru noua incadrare juridica este obligatorie efectuarea urmaririi penale de catre procuror si aceasta a fost efectuata de catre organele de politie judiciara;

A) - se va declina competenta instantei inferioare in cursul cercetarii jud. sau in cazul in care s-a efectuat UP de catre un organ competent se va declina competenta instantei superioare.

B) - fie se va retine cauza spre judecare cand ulterior inceperi dezbaterilor se schimba incadrarea juridica a faptei si noua incadrare atrage competenta instantei inferioare / se va declina declina competenta instantei superioare. Nu se poate dispune refacerea UP.

C) - se va dispune refacerea UP daca organul de cercetare penala a efectuat UP in cauza iar ulterior schimbarii incadrarii juridice noua incadrare atrage competenta proprie obligatorie a procurorului.

Parerea mea e ca A e rasp corect.

Ai spus singur ca nu se poate reface urmarirea si varianta b spune acelasi lucru dar nu ai luat-o. E chestie de atentie :)
adrianicet a scris:

sangreal a scris:

a) in timpul cercetarii judecatoresti este posibila declinarea cauzei instantei superioare;
b) nu este posibila refacerea urmarii penale daca s-a dispus dupa inceperea dezbaterilor;
c) in cursul cercetarii judecatoresti, nu se va dispune refacerea urmarii penale atunci cand pentru noua incadrare juridica este obligatorie efectuarea urmaririi penale de catre procuror si aceasta a fost efectuata de catre organele de politie judiciara;

a) b)
Oops lol
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2012
lawnoob, utilizator
Da, a si b corect.
lawnoob a scris:

adrianicet a scris:

sangreal a scris:

a) b)
Oops lol. Da asa e din moment ce dupa momentul inceperii dezbaterilor fie se retine cauza fie se declina competenta .

S-a modificat in vreun fel competenta materiala a tribunalului in proc.civil. de anul trecut pana acuma? nu mai judeca in prima instanta cererile in materie comerciala care nu sunt evaluabile in bani si cele peste 100.000 lei?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)