avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
marileta a scris:

isis23 a scris:

Q88 a scris:

@ Isis cand am spus ca exista contraziceri in continutul aceluiasi capitol ma refeream la Voineag care in acelasi test spune ca PV constituie act de incepere a urm. pen si apoi la urmatoarele intrebari nu mai ia acest raspuns ca fiind corect.
In ceea ce priveste investigatorii sub acoperire, din intrebare rezulta ca ei (ca indivizi) sunt folositi doar in faza actelor premergatoare si eu va spuneam ca art 224^1 al 1 prevede ca: "in cazul in care exista indicii temeinice si concrete ca s-a savarsit sau ca se pregateste savarsirea unei infr...........pot fi folositi, in vederea strangerii datelor privind existenta infr. si identificarea persoanelor fata de care exista presupunerea ca au sav. o infr., investigatori sub o alta identitate decat cea reala. "
Intrebarea mea era daca din acest art. nu rezulta ca investigatorii pot fi folositi si inainte de faza actelor premergatoare? Nu ma refeream la efectuarea actelor premergatoare, ci la folosirea investigatorilor ca persoane.

Mi-am spus punctul de vedere inainte, in sensul ca investigatorii nu sunt " folositi " ci chiar ei INSISI efectueaza actele premergatoare dupa savarsirea unei infractiuni si inainte de savarsirea unei infractiuni. Au un fel de competenta speciala de efectuare a actelor premergatoare. Parerea mea

:DIn practica investigatorii sub acoperire sunt niste INSI bine pregatiti care isi desfasoara activitatea dupa ce organul de up face nenumarate demersuri pentru a avea parte de pregatirea lor! cel putin din practica, n-am auzit ca ei insisi sa efectueze acte premergatoare!

Aha .....si denumirea marginala a art.224.1 C.proc.pen. " Actele premergatoare EFECTUATE de investigatorii sub acoperire " o fi pusa asa ....la misto. Adevarul e ca strangerea datelor privind existenta infractiunilor ( investigatori sub acoperire art.224) este diferit de strangerea datelor privind existenta infractiunilor (organ de urmarire penala ) Si INSII ( investigatorii ) consemneaza efectuarea actelor premergatoare intr-un proces-verbal care este diferit de procesul-verbal intocmit de organul de urmarire penala. :O

vultur1 a scris:

s-a aprobat in sedinta csm-ului ca testul juridic sa fie prima proba...si cum mai citeam eu prin regulament am dat de urmatorul articol:
"Candidaţii nemulţumiţi de calificativul acordat (la testul psihologic) pot formula, în termen de 48 de ore de la publicarea rezultatelor, contestaţii, care se transmit prin fax la Consiliul Superior al Magistraturii.
(6) Contestaţiile se soluţionează de comisia de reexaminare psihologică, formată din 3 psihologi, alţii decât cei care au examinat candidaţii iniţial. Reexaminarea psihologică se realizează prin reevaluarea testului scris, aplicarea unui nou test scris şi susţinerea unui nou interviu.
(7) Calificativul acordat de comisia de reexaminare psihologică este definitiv şi se publică în condiţiile alin. (4)."

Am observat ca Danilet a scos un ghid pentru admiterea la Inm stie cineva despre ce este vorba ?

Dar la care interviu se refera atunci cand spune ca va fi reluat in caz de contestare ?

isis23 a scris:

marileta a scris:

isis23 a scris:

Q88 a scris:

@ Isis cand am spus ca exista contraziceri in continutul aceluiasi capitol ma refeream la Voineag care in acelasi test spune ca PV constituie act de incepere a urm. pen si apoi la urmatoarele intrebari nu mai ia acest raspuns ca fiind corect.
In ceea ce priveste investigatorii sub acoperire, din intrebare rezulta ca ei (ca indivizi) sunt folositi doar in faza actelor premergatoare si eu va spuneam ca art 224^1 al 1 prevede ca: "in cazul in care exista indicii temeinice si concrete ca s-a savarsit sau ca se pregateste savarsirea unei infr...........pot fi folositi, in vederea strangerii datelor privind existenta infr. si identificarea persoanelor fata de care exista presupunerea ca au sav. o infr., investigatori sub o alta identitate decat cea reala. "
Intrebarea mea era daca din acest art. nu rezulta ca investigatorii pot fi folositi si inainte de faza actelor premergatoare? Nu ma refeream la efectuarea actelor premergatoare, ci la folosirea investigatorilor ca persoane.

Mi-am spus punctul de vedere inainte, in sensul ca investigatorii nu sunt " folositi " ci chiar ei INSISI efectueaza actele premergatoare dupa savarsirea unei infractiuni si inainte de savarsirea unei infractiuni. Au un fel de competenta speciala de efectuare a actelor premergatoare. Parerea mea

:DIn practica investigatorii sub acoperire sunt niste INSI bine pregatiti care isi desfasoara activitatea dupa ce organul de up face nenumarate demersuri pentru a avea parte de pregatirea lor! cel putin din practica, n-am auzit ca ei insisi sa efectueze acte premergatoare!

Aha .....si denumirea marginala a art.224.1 C.proc.pen. " Actele premergatoare EFECTUATE de investigatorii sub acoperire " o fi pusa asa ....la misto. Adevarul e ca strangerea datelor privind existenta infractiunilor ( investigatori sub acoperire art.224) este diferit de strangerea datelor privind existenta infractiunilor (organ de urmarire penala ) Si INSII ( investigatorii ) consemneaza efectuarea actelor premergatoare intr-un proces-verbal care este diferit de procesul-verbal intocmit de organul de urmarire penala. :O

:D Cred ca undeva ti-a scapat cuvantul practica! Sper sa fi la fel de incisiva cand vei fi magistrat!
Scuze...dar am ignorat cuvantul practica intentionat. Si nu pentru ca ar fi neimportant ci pentru ca noi suntem testati din cunostinte teoretice. Strict. Si nu pe practica sau dupa parerea noastra. Cu acestea din urma vom " cocheta" dupa;) Te rog din suflet sa nu imi mai doresti-urezi nimic. Eu comentez strict cele scrise aici, nu ma leg de persoane si nu urez nimic la nimeni.
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
isis23, utilizator
isis23 a scris:

Scuze...dar am ignorat cuvantul practica intentionat. Si nu pentru ca ar fi neimportant ci pentru ca noi suntem testati din cunostinte teoretice. Strict. Si nu pe practica sau dupa parerea noastra. Cu acestea din urma vom " cocheta" dupa;)

=D>Bafta atunci! Si inainte de testare si dupa!

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)