avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Voi cum va planificati urmatoarele 2 luni? Ce metoda abordati? Mai invatati, faceti grile? :D Mult spor la treaba!
Patrick_ a scris:

vultur1 a scris:

tot cu referire la cazul lui nastase... avocatii lui au introdus contestatie in anulare intemeiata pe prescriptia raspunderii penale... ce tot au astia cu prescriptia, stiu ei (avocatii) mai mult decat stim noi referitor la prescriptie ?

Art. 124 Prescriptia speciala
Prescriptia inlatura raspunderea penala oricate intreruperi ar interveni, daca termenul de prescriptie prevazut in art. 122 este depasit cu inca jumatate.

Problema avocatilor are legatura cu acest articol.
In cursul procesului, a fost sesizata CC cu o exceptie de neconstitutionalitate, pe vremea cand aceasta exceptie suspenda judecarea cauzei. Daca se ia in calcul si acea perioada in care procesul a fost suspendat, termenul prescriptiei speciale s-ar fi implinit cu cateva zile inainte de pronuntarea instantei asupra hotararii definitive ;)

Dar, cum corect a retinut instanta suprema, "intreruperea" e una, iar "suspendarea" e alta.
Deci, o perioada in care procesul penal a fost suspendat, (si inca in favoarea inculpatului si cu intentia acestuia), nu poate intra in calcului termenului de prescriptie speciala.

Prescriptia speciala opereaza impotriva organelor judiciare pentru motive ce le sunt imputabile acestora si nu pentru motive de sustragere sub orice forma a inculpatului de la judecata.

Sunt curios ce se va intampla cu aceasta contestatie in anulare. Dupa mine ar trebui sa fie respinsa ca inadmisibila, pt ca din cate stiu s-a mai pus in discutie problema prescriptiei si in recurs, deci daca nu au gasit altceva avocatii, e greu de crezut ca instanta va dmite actiunea.

Pai tocmai asta stiam si eu... si nu inteleg de ce tot insista, daca odata s-a discutat problema.. poate mizeaza pe noroc :))
Ce se intampla cu cererea de amanare a executarii pedepsei (cazul nastase) daca se incepe executarea pedepsei inainte de a se judeca cererea ?
Daca un inculpat minor este condamnat, iar actiunea civila este respinsa ca neintemeiata, cheltuielile judiciare avansate de stat vor fi stabilite in sarcina:
a) inculpatului, in solidar cu parintii sai;
b) partii civile, in masura in care au fost determinate de aceasta parte;
c) inculpatului.
vultur1 a scris:

Ce se intampla cu cererea de amanare a executarii pedepsei (cazul nastase) daca se incepe executarea pedepsei inainte de a se judeca cererea ?

Se solutioneaza ca o cerere de intrerupere a executarii pedepsei.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)