Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Daca un inculpat minor este condamnat, iar actiunea civila este respinsa ca neintemeiata, cheltuielile judiciare avansate de stat vor fi stabilite in sarcina:
a) inculpatului, in solidar cu parintii sai;
b) partii civile, in masura in care au fost determinate de aceasta parte;
c) inculpatului.
Ice Hellene a scris:
isis23 a scris:
Ice Hellene a scris:
adrianicet a scris:
Ice Hellene a scris:
In cazul unei infractiuni de furt savarsita in Ploiesti, de catre o persona care locuieste in Brasov, impotriva unei persoane care locuieste in Constanta, daca in aceeasi zi la ora 13 e sesizat Parchetul de pe langa Jud. Constanta, iar la ora 15 e sesizat Parchetul de pe langa Jud. Brasov, va fi competent sa efectueze urm. pen.:
a) Parchetul de pe langa Jud. Ploiesti
b) Parchetul de pe langa Jud. Brasov
c) Parchetul de pe langa Jud. Constanta.
c)
Am postat grila pt a lamuri ce inseamna "sesizare simultana". Mai astept pareri pt ca e interesanta grila. :)
Daca ma iau dupa ce imi aduc aminte, stiu ca sesizarea simultana este in aceeasi zi. Prin urmare ar fi corect b)
Asa e, isis. E vb de aceeasi zi. :)
Ciudat pentru ca in acele 2 ore procurorul poate sa inceapa urmarirea penala sau chiar sa puna in miscare actiunea penala..
adrianicet a scris:
Daca un inculpat minor este condamnat, iar actiunea civila este respinsa ca neintemeiata, cheltuielile judiciare avansate de stat vor fi stabilite in sarcina:
c) inculpatului.
Grila a fost la admitere INM 2010, raspunsul fiind c)
Udroiu "cheltuielile avansate de stat vor fi suportate de partea vatamata sau de partea civila careia i s-au respins in totul pretentiile civile, in masura in care cheltuielile judiciare au fost determinate de acestea"
S-a modificat ceva in acest domeniu sau nu inteleg eu bine?!
adrianicet a scris:
adrianicet a scris:
c) inculpatului.
Grila a fost la admitere INM 2010, raspunsul fiind c)
Udroiu "cheltuielile avansate de stat vor fi suportate de partea vatamata sau de partea civila careia i s-au respins in totul pretentiile civile, in masura in care cheltuielile judiciare au fost determinate de acestea"
S-a modificat ceva in acest domeniu sau nu inteleg eu bine?!
Asta e in caz de ACHITARE. Dar pe tine grila te intreaba in caz de CONDAMNARE, deci se aplica art 191(1),(3) CPP