avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
adrianicet a scris:

Daca un inculpat minor este condamnat, iar actiunea civila este respinsa ca neintemeiata, cheltuielile judiciare avansate de stat vor fi stabilite in sarcina:
a) inculpatului, in solidar cu parintii sai;
b) partii civile, in masura in care au fost determinate de aceasta parte;
c) inculpatului.

b,c
acatalyyn a scris:

...............................................................................................................................................

(udroiu p127 ) In cazul in care judecata a fost suspendata, pe perioada solutionarii unei exceptii de neconstitutionalitate, dispozitiile art 124 sunt incidente , daca termenul de prescriptie prevazut de art 122, la care se adauga inca jumatare din durata acestuia si perioada suspendarii judecatii pana la solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate , s-a implinit ...

Dupa cum vezi... ICCJ l-a contrazis pe Udroiu de data asta. :D

Si mi se pare normal ca un teremen de suspendare sa nu se adauge la termenul de prescriptie speciala avand in vedere atat textul de la 124 care vorbeste doar de intreruperi cat si scopul prescrptiei speciale.
Salutare Patrick:) Udroiu s-a corectat in editia a II-a si nu mai include suspendarile in prescriptia speciala.
Acum , cu referire tot la cazul Nastase. El are o condamnare definitiva la pedeapsa inchisorii cu executare. Insa mai are un proces unde a primit in prima instanta o condamnare la pedeapsa inchisorii cu suspendare. Sa spunem ca aceasta hotarare a primei instante va fi mentinuta si in recurs. In final Nastase va avea o pedeapsa cu inchisoare cu executare si una cu suspendare. Evident ca se va cere contopirea pedepselor pentru ca cele doua infractiuni au fost savarsite in concurs. Urmeaza intrebarea
Instanta care va fi solicitata cu contopirea va putea dispune pentru pedeapsa rezultanta suspendarea executarii ? Va lua in considerare faptul ca hotararea instantei care a decis ca prima pedeapsa sa fie cu executare in regim de detentie, are autoritate de lucru judecat ?
Eu cred ca respecta autoritatea de lucru judecat, si doar anuleaza suspendarea si aplica regulile de la concurs.Si nu se mai poate pronunta o pedeapsa cu suspendare, pt ca nu se mai incadreaza la lit c a art 81.(una din instante l-a condamnat definitiv cu executare in regim de detentie)
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
scarto, utilizator
scarto a scris:

Eu cred ca respecta autoritatea de lucru judecat, si doar anuleaza suspendarea si aplica regulile de la concurs.Si nu se mai poate pronunta o pedeapsa cu suspendare, pt ca nu se mai incadreaza la lit c a art 81.

Da, Scarto cam asa ar fi de bun simt, insa art. 81 alin 2 C.pen nu distinge daca concursul este rezultatul aplicarii art. 34 sau 36 c.pen.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
isis23, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)