Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
hope0022 a scris:
cum retineti..adaptarea contractului poate fi facuta in caz de dol? boroi zice ca da, in NCC nu se prevede...deci?
A fost o intrebare de genul la un examen al INM si nu se lua in calcul decat ce zicea NCC...
hope0022 a scris:
o fi gresit omu...ce conteaza nu?:O
:)) Ideea e ca am si prima editie in care nu zice nimic de suspendare, de liberare conditionata, iar in editia a 3-a mentioneaza expres toate astea, deci nu cred ca e greseala. Cred ca ideea e ca aplicarea e obligatorie tuturor, dar procedura prin care se modifica tb sa se aplice doar in cazul celor care sunt susceptibile de executare sau in curs de executare.
Si ce gasesc scris la termenul de incercare a suspendarii conditionate: "term de incerc se reduce si in cazul in care pedeapsa principala a fost redusa, potrivit art. 14, ca urmare a aparitiei postcondamnatoriu a unei legi penale mai favorabile (nu si in ipotezele de la art. 15)". :hammer:
Ice Hellene a scris:
hope0022 a scris:
cum retineti..adaptarea contractului poate fi facuta in caz de dol? boroi zice ca da, in NCC nu se prevede...deci?
A fost o intrebare de genul la un examen al INM si nu se lua in calcul decat ce zicea NCC...
buuun...asa ma gandeam si eu...
Si cum s-a respectat in acest caz regula ca intrebarile nu trebuie sa contina chestiuni controversate?
hope0022 a scris: