avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Eu vreau sa ma pregatesc pentru examenul la INM din 3013, va rog mult daca sunteti amabili sa imi dati care doriti un sfat in legatura cu aceste carti , daca sunt bune sau daca sunt si altele mai bune si mai bine structurate, sau sa imi spuneti ce carti ar fi mai indicate.
Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grila. Editia 5Editura:
C.H. Beck
Autor:
Ciobanu Viorel Mihai, Boroi Gabriel, Briciu Traian Cornel
Tematica:
Drept procesual civil
Pret : 89.90 lei
Pret redus: 76.42 lei

Drept penal roman. Partea speciala - actualizata 10 ianuarie 2012,editia a 6-a, revizuita Autor: Tudorel Toader

Editura: Hamangiu

Data aparitiei: 28 Ianuarie 2012
Pret 62 lei

Drept penal. Partea generala. Partea speciala. Editia a 3-aAutor: Mihail Udroiu

Editura: C.H. Beck

Data aparitiei: 20 Decembrie 2011
Pret 76 lei

Procedura penala. Partea generala. Partea specialaeditia a 2-a
Autor: Mihail Udroiu

Data aparitiei: 19 Decembrie 2011
Pret 76 lei
La Procedura Penala tratatele lui Ioan Neagu mai sunt actuale, ca am vazut ca sunt publicate in mai 2010, sau ii mai buna cartea lui Udroiu?

Si daca imi pute-ti spune ceva carti bune la:
- Drept civil parte generala, persoane , dupa noul cod civil,,am vazut in bibliografie ca se cere partea generala dupa noul cod,
-Drept civil drepturi reale
-Teoria generala a obligatiilor
-Drept Civil - Contracte, aici nu stiu daca mai sunt actuale cele 3 volume ale lui Francisc Deak

Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
romanionel82, utilizator
procedura penala
atunci cand se judeca in continuare , militarii si detinutii se mai citeaza?
de ex. cand se reia judecata a doua zi datorita starii de oboseala sau orei inaintate
marius07, utilizator
romanionel82 a scris:

Eu vreau sa ma pregatesc pentru examenul la INM din 3013, va rog mult daca sunteti amabili sa imi dati care doriti un sfat in legatura cu aceste carti , daca sunt bune sau daca sunt si altele mai bune si mai bine structurate, sau sa imi spuneti ce carti ar fi mai indicate.
Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grila. Editia 5Editura:
C.H. Beck
Autor:
Ciobanu Viorel Mihai, Boroi Gabriel, Briciu Traian Cornel
Tematica:
Drept procesual civil
Pret : 89.90 lei
Pret redus: 76.42 lei

Drept penal roman. Partea speciala - actualizata 10 ianuarie 2012,editia a 6-a, revizuita Autor: Tudorel Toader

Editura: Hamangiu

Data aparitiei: 28 Ianuarie 2012
Pret 62 lei

Drept penal. Partea generala. Partea speciala. Editia a 3-aAutor: Mihail Udroiu

Data aparitiei: 20 Decembrie 2011
Pret 76 lei

Procedura penala. Partea generala. Partea specialaeditia a 2-a
Autor: Mihail Udroiu

Data aparitiei: 19 Decembrie 2011
Pret 76 lei
La Procedura Penala tratatele lui Ioan Neagu mai sunt actuale, ca am vazut ca sunt publicate in mai 2010, sau ii mai buna cartea lui Udroiu?

Si daca imi pute-ti spune ceva carti bune la:
- Drept civil parte generala, persoane , dupa noul cod civil,,am vazut in bibliografie ca se cere partea generala dupa noul cod,
-Drept civil drepturi reale
-Teoria generala a obligatiilor
-Drept Civil - Contracte, aici nu stiu daca mai sunt actuale cele 3 volume ale lui Francisc Deak

Va multumesc !

Vreau sa te felicit ca detii secretul pe care oamenii de stiinta il cauta de multi ani...se pare ca ai descoperit elixirul vietii vesnice si ti-ai propus sa dai examen la inm in 3013 ... pana atunci cu siguranta se va schimba tematica si legislatia ... asa ca stai linistit nu te stresa... ca este timp... un mileniu :))) :thumbup:
ContSters184698, utilizator
marius07 a scris:

procedura penala
atunci cand se judeca in continuare , militarii si detinutii se mai citeaza?
de ex. cand se reia judecata a doua zi datorita starii de oboseala sau orei inaintate

Conform art. 291/CPP militarii si detinutii sunt citati la fiecare termen
A fost dragut cel cu 3013. Eu zic sa mai astepti pana prin decembrie si sa vezi ce se va cere exact, tinand cont de nebunia cu noile coduri. Eu asa voi face in cazul in care nu-l iau anul asta.

Intrebare: Cum poate un condamnat sa execute pedepse cu inchisoarea care nu se contopesc? Art. 59 al. 3 Cod penal. Nu-mi imaginez situatia... Nu e ori concurs ori recidiva ori pluralitate intermediara?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)