avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
xyzt a scris:

La art. 160^10 (5) CPP eu mi-am notat pe cod ca acel recurs este suspensiv de executare (probabil asa scria in Udroiu).
Voi cum retineti? Este sau nu suspensiv?

Asa spune Udroiu ca e suspensiv de executare.. Dar nu mi se pare normal pt ca in fapt se dispune arestarea, care este executorie..
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
adrianicet, utilizator
adrianicet a scris:

Cand poate pune in miscare actiunea penala instanta?

Cand admite plangerea formulata in temeiul art. 278 ind 1 sau cand extinde procesul penal la alte fapte sau la alte pers (cand procurorul nu participa la judecata). In ambele cazuri, pune in miscare AP prin incheiere.
xyzt a scris:

La art. 160^10 (5) CPP eu mi-am notat pe cod ca acel recurs este suspensiv de executare (probabil asa scria in Udroiu).

Recursul impotriva incheierii prin care s-a dispus revocarea e suspensiv de executare.
adrianicet a scris:

xyzt a scris:

Asa spune Udroiu ca e suspensiv de executare.. Dar nu mu se pare normal pt ca in fapt se dispune arestarea, care este executorie..

Si eu zic la fel. Daca se ia masura arestarii,aceasta e executorie, recursul fiind nesuspensiv de executare.
ioana.dark a scris:

adrianicet a scris:

Cand poate pune in miscare actiunea penala instanta?

Cand admite plangerea formulata in temeiul art. 278 ind 1 sau cand extinde procesul penal la alte fapte sau la alte pers (cand procurorul nu participa la judecata). In ambele cazuri, pune in miscare AP prin incheiere.

In al doilea caz, chiar si atunci cand instanta a fost sesizata prin rechizitoriu?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)