carolina herera a scris:
saandyf a scris:
saandyf a scris:
Este incompatibil sa judece o revizuire pe lit. a ) (fapte sau imprejurari noi...)judecatorul care a pronuntat o sentinta in prima instanta in cauza? Udroiu zice ca da. Eu ma gandesx ca , fiind :"fapte si imprejurari NOI" nu e incompatibil, poate judeca pt ca nu se pronunta asupra "aceluiasi" fond...sau nu?
Imi poate explica cineva ca sa inteleg unde gresesc in rationament?
...nimeni? intre timp am mai cautat eu. Am gasit o decizie 5937 tocmai din 2004 a I.C.C.J. care zice ca nu ar fi incompatibil. Motiveaza ca, la judecata cererii de revizuire pot participa aceiasi judecatori care au pronuntat hotararea supusa revizuirii intrucat revizuirea, fiind o cale extraordinara bazata pe fapte noi si probe noi conduce astfel la reexaminarea cauzei in lumina unor imprejurari noi, asupra carora instanta nu s a pronunat anterior.
Totusi Udroiu zice clar ca e incompatibil. O mai fi aparut un RIL ceva mai recent?
Si eu cred ca e incompatibil in baza art 47(1), care e foarte clar!
dupa art 47 (1) prin "cale de atac" intelegem asadar si cale extraord. ,respectiv cont in anul. si revizuire?
si doar in caz de casare cu retinere spre rejudecare in recusrs nu e incompatibil?
editez: m am lamurit. udroiu nu are dreptate.Judecatorul care solutioneaza fondul cauzei NU devine incompatibil sa solutioneze cererea de revizuire sau contestatia in anulare! I.C.C.J. decizia nr II din 15.01.2007 publicat in Monitorul Oficial Partea I nr 81 / 01.02.2008.
Am lamurit o si pe asta. Vad ca sunt singura pe forum, eu intreb, eu raspund...Lumea trage tare...nu sta pe "goagal"...:)