Ice Hellene a scris:
isis23 a scris:
Ice Hellene a scris:
In cazul legitimei aparari, atacul poate fi savarsit de o persoana juridica? Stiu ca apararea poate.
Daca atacul se face in interesul, in numele persoanei juridice , da cred ca este posibil
Mersi, isis! :)
Cum poate fi atacul savarsit printr-o fapta omisiva proprie? Un exemplu?
nu era exemplul ala Y cu angajatul la o societate de transport feroviar care nu schimba macazul pt a se produce un accident, X intervine si exercita violente asupra lui Y pt a putea schimba el macazul??
Asta mi-l amintesc eu din facultate
Uzufructul constituit pana ce o alta persoana va ajunge la varsta x tine pana la acea epoca chiar daca persoana respectiva moare inaintea varstei hotarate ?
Dar uzufructul constituit pana la varsta x a uzufructuarului si acesta moare pana la implinirea varstei x?
incompatibilitatea judec. in penal se sanctioneaza cu nulit absoluta? Voi cum ati retinut?
:banned:...si ca tot v am "bombardat" in forta ... o ultima intrebare... conversiunea actului juridic e posibila si in cazul nulitatii absolute, nu?
saandyf a scris:
Uzufructul constituit pana ce o alta persoana va ajunge la varsta x tine pana la acea epoca chiar daca persoana respectiva moare inaintea varstei hotarate ?
Dar uzufructul constituit pana la varsta x a uzufructuarului si acesta moare pana la implinirea varstei x?
Uzufructul se stinge prin moartea uzufructuarului (asta pt intrebarea a 2-a).
La prima intrebare nu stiu sigur. Daca pers a murit, nu mai poate implinii anii. Doar daca se calculeaza in continuare ca si cum ar fi trait. Nu am gasit nicaieri vreun raspuns pt asta.