avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Me_Isa a scris:

Instanța a dispus condamnarea inculpatului pentru infracțiunea prevăzută de art. 182 alin. (2) Cod penal, cu aplicarea art. 37 lit. b) Cod penal. S-a reținut, în esență, că inculpatul i-a aplicat victimei o singură lovitură cu pumnul în zona capului, de mică intensitate, după care a transportat victima la spital. Actul medico-legal a concluzionat că victima a necesitat pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale, iar leziunile i-au pus viața în primejdie. Cu privire la starea de recidivă postexecutorie, instanța a constatat că, la 2 ani după executarea unei pedepse de 5 ani, aplicată pentru infracțiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prevăzută de art. 183 Cod penal, inculpatul a comis fapta din cauza dedusă judecății. Hotărârea instanței este:
a. legală;
b. nelegală, pentru că sunt incidente dispozițiile art. 38 lit. a/1 cu privire la primul termen al recidivei;
c. nelegală, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile referitoare la al doilea termen al recidivei
Raspunsul este "c", de ce?

Pt ca fapta inculpatului nu a fost savarsita cu intentie. In speta se zice ca " inculpatul i-a aplicat victimei o singură lovitură cu pumnul în zona capului, de mică intensitate"
Cand dai cuiva un pumn de mica intensitate (posibil din gluma), nu te astepti sa ii produca o leziune de 25 de zile care i-a pus viata in pericol. Deci inculpatul a actionat din culpa, asadar nu putem avea recidiva.
Me_Isa a scris:

Instanța a dispus condamnarea inculpatului pentru infracțiunea prevăzută de art. 182 alin. (2) Cod penal, cu aplicarea art. 37 lit. b) Cod penal. S-a reținut, în esență, că inculpatul i-a aplicat victimei o singură lovitură cu pumnul în zona capului, de mică intensitate, după care a transportat victima la spital. Actul medico-legal a concluzionat că victima a necesitat pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale, iar leziunile i-au pus viața în primejdie. Cu privire la starea de recidivă postexecutorie, instanța a constatat că, la 2 ani după executarea unei pedepse de 5 ani, aplicată pentru infracțiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prevăzută de art. 183 Cod penal, inculpatul a comis fapta din cauza dedusă judecății. Hotărârea instanței este:
a. legală;
b. nelegală, pentru că sunt incidente dispozițiile art. 38 lit. a/1 cu privire la primul termen al recidivei;
c. nelegală, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile referitoare la al doilea termen al recidivei
Raspunsul este "c", de ce?

motivul ar putea fi ca cea de-a 2-a fapta nu a fost comisa cu intentie ci din clupa,,,
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
carmen0602, utilizator
ioana.dark a scris:

saandyf a scris:

tibanu15 a scris:

saandyf a scris:

editez: m am lamurit. udroiu nu are dreptate.Judecatorul care solutioneaza fondul cauzei NU devine incompatibil sa solutioneze cererea de revizuire sau contestatia in anulare! I.C.C.J. decizia nr II din 15.01.2007 publicat in Monitorul Oficial Partea I nr 81 / 01.02.2008.
Am lamurit o si pe asta. Vad ca sunt singura pe forum, eu intreb, eu raspund...Lumea trage tare...nu sta pe "goagal"...:)

Asta nu e la procedura civila despre ce decizie vorbesti tu?

mie mi o da ca exemplu in cpp ul adnotat a lui george antoniu. ai citit o tu si e pe pr. civila?

Se aplica doar in civil. Uite ce zice ICCJ: "In aplicarea dispozitiilor art. 24 din Codul de procedura civila stabilesc:

Judecatorul care solutioneaza fondul cauzei nu devine incompatibil sa solutioneze cererea de revizuire sau contestatia in anulare." E decizia II din 2007.

asa stiu si eu, ca doar in civil nu e incompatibil:)

Acum am vazut ca au schimbat baremul in urma contestatiilor si au spus ca raspunsul este "a". Grila este din categoria promovarea in functie de executie 2011, curte de apel, proba practica.
Nu avea cum sa fie culpa, ci praeterintentie. I-a dat cu pumnul (intentie), iar rezultatul mai grav (25 zile ingrijiri) e din culpa.
Ca sa fi fost culpa, trebuia ca lovitura cu pumnul sa fi fost produsa din culpa, ceea ce nu e cazul in speta nostra. Si mie mi se pare corect a).

Si eu stiu ca e incompatibil in penal, probabil ideea e ca, desi sunt imprejurari noi, judec deja are o opinie formata si exista riscul sa nu fie impartial.
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)