carmen0602 a scris:
isis23 a scris:
S-a mai discutat Carmen, despre stipulatia pentru altul. SI da, isi produce efectul ca fiind un act pur si simplu pana la indeplinirea conditiei rezolutorii ( neacceptarea ). Pe cale de consecinta, ramane exceptie de la principiul relativitatii
Exceptie stiu ca ramane. Nu mai stiam daca este reala sau nu? Si,,, imi aminteam ca s-a mai discutat, chiar eu am pus aceasta intrebare dar apoi cateva zile nu am intrat pe forum si nu am mai gasit raspunsul, explicatia,. etc:( din cauza asta am intrebat acum
Referitor la adaptarea contractelor in cazul viciilor tu cum stii? Ms:)
Eu retin adaptarea contractului asa cum este prevazut in NCC adica numai la eroare si la leziune. Nu o extind si la dol sau violenta, asa cum parca, retine Boroi, pentru ca sanctiunea de a nu raspunde la oferta de adaptare din partea celui care nu este in eroare ( de a executa contractul asa cum a inteles partea aflata in eroare sau de a fi gata sa il execute intr-un anumit termen) este decaderea din dreptul de a invoca anularea contractului. Ori la dol si la violenta art.1257 NCC care reglementeaza mentinerea contractului cu reducerea obligatiei ( un fel de adaptare ) are caracter subsidiar si facultativ, insa in nici un caz nu este cauza care sa limiteze sau sa inlature dreptul de a invoca anularea contractului
Cat priveste uzucapiunea, Boroi o retine ca exceptie de la principiul restitutio in integrum si desfintarea actului subsecvent. Si eu le voi retine la fel