emma85 a scris:
in cazul pluralitatii intermediare primul terrmen poate consta intr-o masura educativa?
si o grila:
in ipoteza retinerii recidivei postcondamnatorii:
a. daca pedeapsa stabilita pentru cel de-al doilea termen este amenda, aceasta poate fi sporita cu jumatate din maximul special
b. la restul de pedeapsa ramas neexecutat la data savarsirii infractiunii se poate aplica un spor de pana la 7 ani inchisoare
c. infractiunea ce constituie al doilea termen al recidivei nu poate fi savarsita pe perioada liberarii supravegheate
raspuns dat corect e (c). de ce e corect raspunsul dat?!!!. de ce nu poate fi b!?!?.
pai e corect C pt ca liberarea supravegheata e masura educativa, la minori, iar minoritatea exclude recidiva, nu?
-B nu are cum sa fie, e adevarat ca sporul este de 7 ani la RPC dar se adauga la cumulul juridic dintre restul ramas neexecutat si ped. pt a 2-a infractiune, daca este cazul, fiind facultativ.
edit: cat priveste prima intrebare, nu cred ca poate fi primul termen o masura educativa..pt ca spune ca trebuie sa fie inainte/in timpul executarii unei pedepse ...+ starea de evadare. Si masura educativa nu e pedeapsa.
Asta e parerea mea.acum nu stiu,,,