avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
udroiu
O intrebare tot la recidiva postcondamnatorie:

Daca la termenul 2 s-a stabilit o pedeapsa cu amenda, nu se mai aplica nici un spor?
Pt ca art. 39(1) CP trimite la art 34 si 35, iar la 34 se spune ca daca s-a stabilit o pedeapsa cu inchisoare si o pedeapsa cu amenda, se va aplica pedeapsa inchisorii, la care se poate adauga in totul sau in parte amenda. In acest caz, sporul de 7 ani nu mai este aplicabil.

Am inteles bine?
emma85 a scris:

raspuns dat corect e (c). de ce e corect raspunsul dat?!!!. de ce nu poate fi b!?!?.

b) nu poate fi pt ca in cazul in care termenul 2 e compus din amenda, nu se mai aplica spor.
xyzt a scris:

O intrebare tot la recidiva postcondamnatorie:

Daca la termenul 2 s-a stabilit o pedeapsa cu amenda, nu se mai aplica nici un spor?
Pt ca art. 39(1) CP trimite la art 34 si 35, iar la 34 se spune ca daca s-a stabilit o pedeapsa cu inchisoare si o pedeapsa cu amenda, se va aplica pedeapsa inchisorii, la care se poate adauga in totul sau in parte amenda. In acest caz, sporul de 7 ani nu mai este aplicabil.

Am inteles bine?

Asa stiu si eu.. Nu cred ca pedeapsa cu inchisoarea poate fi sporita in acest caz pentru ca avem autoritate de lucru judecat..
carmen0602 a scris:

1.O "mica" nelamurire: in cazul donatiei revocabile pt nasterea unui copil, termenul de prescriptie de 30 de ani este pt restituirea bunului ce a fost donat, nu?? pt ca revocarea poate avea loc oricand i se naste copilul, chiar postum, nu?

Mai 2 :D :
2.In cazul caror vicii de consimtamant se poate echilibra/adapta contractul?
3. Mai exista exceptii reale de la p. relativitatii?? ca eu pana la urma nu am ajuns la nicio concluzie in acest sens:(

Carmen, sper sa nu zic prostii!!!:"> Eu am inteles asa: adaptarea contractului este posibil in cazul erorii si al leziunii (nu dol si nici violenta). La intrebarea 2, din ceea ce spune Boroi eu am inteles ca nu mai este nici o exceptie reala de la principiul relativitatii. In cazul stipulatiei pentru altul, neacceptarea stipulatiei de catre tert este interpretata ca o conditie rezolutorie, deci daca nu accepta, stipulatia nu produce nici un efect.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)