avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Versiunea nouã a aplicaþiei Revisal conform ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Versiunea nouã a aplicaþiei Revisal conform Hotãrârii de Guvern nr. 500/2011

a aparut pe siteul inspeciei muncii
si in final se trec invoirile si nemotivatele in revisal?
si daca da in baza a ce acte?
miraj a scris:

si in final se trec invoirile si nemotivatele in revisal?
si daca da in baza a ce acte?


Invoirile sunt acele zile care nu implica neplata salariului, deoarece aceste se vor recupera ulterior. Asa zisele invoiri fara plata care nu se vor mai recupera sunt defapt concediile fara plata ce duc la suspendarea cim.
In concluzie absentele nemotivate si concediile fara plata suspenda contractul, deoarece acestea influienteaza vechimea in munca. Din acest motiv se trece suspendarea in Revisal si pentru o singura zi.
In regulamentele interne putem include o regula, sa zicem ca la 3 absente nemotivate se suspenda cim. Se poate intampla ca angajatorul sa nu stie nimic 2 zile de salariat, dar a treia zi acesta anunta ca a avut o problema urgenta si ca va recupera zilele ( adica din absente nemotivate devin zile invoite sau concedii fara plata). Vreau sa spun ca absentele nemotivate au doua motive: angajatul lipseste din necesitate, are probleme; sau din rautate, indiferenta, lene, nesimtire etc.
Din acest motiv legea lasa la alegerea angajatorilor suspendarea cim in cazul absentelor nemotivate.
Suspendarea cim in cazul concediilor fara plata se face pe baza unei decizii, avand atasata cererea salariatului in acest sens; iar suspendarea in cazul absentelor nemotivate se face pe baza condicii de prezenta si a pontajului.

O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat nou in revisal monik09 monik09 in situatia unui nou angajat, pot trece datele in Revisal in varianta veche, urmand apoi la preluare date in versiune noua, sa trec salariul cel tarziu pana ... (vezi toată discuția)
Revisal - probleme de functionare si de completare Cornel  Vasile Cornel Vasile Vin cu rugamintea la toti cei care folosesc acest program sa posteze in acest topic probleme legate de functionarea versiunii noi a Revisal-ului , precum si ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu crestere copil padicam padicam Buna ziua! Legat de noul revisal,este mentionat faptul ca,la preluare date din vechiul revisal,se preiau automat contractele active si contractele suspendate. ... (vezi toată discuția)