avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor fidelitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor fidelitate

Firma doreste sa constituie plata Sporului de fidelitate pt salariatii care au o vechime in munca in cadrul firmei de min 5 ani.
Nu avem CCM. Cum procedam, avand in vedere ca patronul doreste sa plateasca o suma neta constanta de 200 RON/luna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:46, 29 August 2008
zoe_ctb a scris:

Sp Fidelitate platit de firma noastra va fi in suma bruta fixa de 300 ron pt toti sal.
Este corect? Cineva spune ca sp nu pot fi decat procentuale.

Intr-adevar, in practica asa se procedeaza, sporurile sunt in procente. Am vazut si situatii in care angajatorii au stabilit sopruri in sume fixe.

@namiru
Negocierea este obligatorie, nu si incheierea c.c.m. Art. 3 (1) din Legea nr.130/1996 prevede ca, negocierea colectiva, la nivel de unitate, este obligatorie, cu exceptia cazului in care unitatea are mai putin de 21 de salariati.
are cartile la sediu, sigur are peste 21 salariati !
namiru a scris:

are cartile la sediu, sigur are peste 21 salariati !

Poate sa aiba si sub 21 de salariati ... eu cunosc o firma care are peste 120 de salariati si tine carnetele de munca la ITM
Va multumesc pt raspusuri.
Nu sunt lamurita daca facem Aad numai celor care indeplinesc cond Sp fidelitate, sau tuturor salariatilor (mi se pare cam mult)?

Pt ca suntem la capitolul spor. salariale, referitor la cel de vechime care este obligatoriu conf CCM national - este corect sa trecem in CIM la cap.J alin(2) lit. a) "sporul de vechime este inclus in salariul de baza lunar brut" si sa nu-l platim separat in plus ??
Se face act aditional numai celor care indeplinesc conditiile de acordare a sporului de fidelitate.

Exista aceasta posibilitate sa treceti in CIM ca sporul de vechime sa fie inclus in salariul de baza.

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Avem un angajat pe care l-am cercetat disciplinar si am emis decizia de sanctionare (reducerea salariului de baza pe 3 luni cu 10%). Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Decizie concediu odihna Manin Manin Buna ziua daca conform CCM la nivel de unitate se acorda in functie de vechime mai multe zile de CO trebuie facuta decizie la data acordarii lor? (vezi toată discuția)
Sporul de fidelitate ContSters394407 ContSters394407 Buna ziua, In cadrul firmei se ofera spor de fidelitate in felul urmator: la 1 an vechime se ofera 4 % la 2 ani vechime se ofera 8 % la 3 ani vechime ... (vezi toată discuția)