avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă De la ce varsta sunt permise nesimtirea si ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

De la ce varsta sunt permise nesimtirea si impertinenta?!

Oare este permis unei persoane sa devina impertinenta si nesimtita sub pretextul varstei , experientei si pozitiei?
X-(
Nu inteleg cum pot asemenea persoane sa mai pretinda respect , pe cand acest cuvant le este strain in vocabular....
Aveti experiente similare cu astfel de persoane?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 00:29, 26 Octombrie 2011
Cred ca pentru unii nesimtirea este un mod de a fi ce le creaza o stare de bine. Cum sa ne ferim de ei - prin ignoranta. Experiente de acest fel le avem fiecare dintre noi fara numar...Germenii acesteia pornesc in primul rand din copilarie din momentul in care copilul incepe sa rationeze. De multe ori la scoala, chiar in clasele primare este greu sa corectezi aceste tare sedimentate sub obladuirea parintilor.
Concret ma refer la afirmatii impertinente, jicnitoare din partea unor persoane care se pretind mature, cu o anumita pozitie , functie care ii impune un comportament civilizat si o anumita etica .
Din pacate comportamentul lor este unul neadecvat in public.
La acest gen de nesimtire ma refer.
Dintotdeauna nesimtirea si aroganta au mers mana in mana si s-a constatat cel mai adesea la parveniti: ciocoii noi. In lipsa unor modele reale de urmat sigur ca tinerii nu mai au respect pt valoarea adevarata. Iar la copii nesimtirea apare atunci cand primul dintre parinti incalca o norma de etica sociala pt a-i arata copilului ce parinte deosebit are sau cand nu este corectata la timp o deviatie comportamentala a unui copil. Cel putin eu asa vad lucrurile.
Vis-a-vis de nesimtire - este taxata si "pusa la punct" de catre educatori, parinti etc. din frageda pruncie - sau asa ar fi normal...
despre cei ce au pozitii si fac abuz devenind nesimtiti... nu stiu cat putem rezolva aici.

de aceea v-am cerut o situatie concreta, cea care v-a determinat sa deschideti acest topic.

Desigur, nesimtirea, aroganta et.CO nu au ce cauta in discutia despre dezvoltarea fireasca a omului....
:)

Nesimtirea nu este permisa la nicio varsta!

Pana maine va doresc noapte buna si somn odihnitor!
:luck:
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
ContSters214874, utilizator
Ar insemna o recunoastere a rasturnarii valorilor de catre societate.Aceasta nu trebuie sa se intample,or noi ,societatea trebuie sa ne impunem punctul de vedere.


Si ce este rau in a recunoaste, astfel se poate actiona pentru ca bunul simt sa-si impuna punctul de vedere.
Cati acadamicieni, profesori de renume, medici, inventatori etc. ne sunt prezentati astazi si cati lideri de sindicat, manelisti, sau asa zise vip-uri sau "modele"?
Ce activitate si cate lucrari stiintifice au doctoranzii la varsta de 26-30 de ani? Si cer spor pentru diploma.
Cati specialisti economici sunt cooptati in rezolvarea problemelor economice si cati analisti politici, economici, jurnalisti, senatori si deputati care isi dau cu parerea?
Ma opresc. Bine ar fi sa vad eu deformat mersul acestei societati.

Alte discuții în legătură

Aplicare amenzi stapani caini Antoanela Geaman Antoanela Geaman Scriu acest mesaj deoarece chiar mi se pare inadmisibil sa facem slalom printre fecalele de caine pe aleile dintre blocuri sau case.Mai ales ca acestea provin ... (vezi toată discuția)
Pagina creata unui minor pe facebook in care este batjocorit ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA Va rog sa ma ajutati care-i instante sa ma adreses ...cea civila sau cea penala. Copilului meu in varsta de 13 ani...alti colegi mai mari i-au furat pozele de ... (vezi toată discuția)
Violență fizică în liceu: copilul meu a fost forțat să stea în picioare de către profesorul de la oră. Îl pot acționa în instanță pe domnul profesor? alexandru23 alexandru23 Buna ziua, Copilul meu a fost fortat sa stea in picioare de catre profesorul de la ora. Consider ca indiferent ce ar fi facut el (faptul ca el a stat o ora ... (vezi toată discuția)