avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă De la ce varsta sunt permise nesimtirea si ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

De la ce varsta sunt permise nesimtirea si impertinenta?!

Oare este permis unei persoane sa devina impertinenta si nesimtita sub pretextul varstei , experientei si pozitiei?
X-(
Nu inteleg cum pot asemenea persoane sa mai pretinda respect , pe cand acest cuvant le este strain in vocabular....
Aveti experiente similare cu astfel de persoane?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 00:29, 26 Octombrie 2011
rolandmindrila a scris:

Oare este permis unei persoane sa devina impertinenta si nesimtita sub pretextul varstei , experientei si pozitiei?
X-(
Nu inteleg cum pot asemenea persoane sa mai pretinda respect , pe cand acest cuvant le este strain in vocabular....
Aveti experiente similare cu astfel de persoane?


Stimate perieten @roland...
Nu cred ca nesimtirea, impertinenta s.a.m.d. ar fi un pretext datorita functiei, pozitiei ori a mai stiu eu carui lucru ...pentru ca o persoana sa expuna in public ori fata de anumite persoane (''dintr-o anumita clasa sociala'' , or de pilda pentru ca pur si simplu se simt ele bine in postura /starea respectiva...) .
Cosnider ca asemenea persoane rebuiesc periodic indrumate catre un cabinet al unui psiholog...ori mai rau psihiatric...asa ca , din punctul meu de vedere aceste persoane nu imi expun de cat o stare de ''mila'' de ''hazard'', pentru ca in sinea lor sunt niste inadaptati sociali.

Cat despre experiente similare, pot spune ca am fost ferit pana in prezent, incerc sa impun o nota de respect si autoritate indiferent de situatie...de obicei nu se comenteaza in fata mea...si nu am dat ocazia nimanui sa ma ''calce pe coada''... iar asta fara a da dovada de ''pupincurism'' (care am vazut ca se poarta la MAXIM prin instante de catre multi colegi...de la femeia de serviciu, portar, grefiera, arhivar, presedinte, etccccc...) :)))))
Ma declar un norocos...si datorita faptului ca am stiut sa evit astfel de persoane...iar socializarea cu mai multe persoane ma ajuta la maxim...!!! (fireste ca un zvon despre nu stiu ce judecator, ca e nu stiu cum <sa-i spunem- arogant> te pregateste daca afli din timp...)

Mult succes tutror, si invatati sa fiti mai toleranti...cu cei aflati intr-o asemenea ''stare'' ;)
Nesimtirea nu este permisa indiferent de varsta sau statut social.Daca la varste mai fragede nesimtirea ar putea fi pusa pe seama lipsei de educatie,cu timpul se mai cizeleaza,autoeduca oamenii...ma rog,cei care doresc.Unii sunt nesimtiti cu buna stiinta,ori considerand ca o oarecare pozitie le confera dreptul ori pur si simplu deliberat.Eu nu pot sa ii tratez cu indiferenta.Interesanta tema,multe lucruri de spus...
Cred ca f multe persoane publice si nu numai, in sensul pozitiei sociale, recurg la astfel de comportament, dar acest lucru provine atat din ignoranta, pentru ca poti fi nesimtit prin a ignora sau prin anumite actiuni. Acesta reprezinta elementul material al nesimtirii :P
Trebuie doar sa fim suficienti de maturi astfel incat sa nu ne afecteze, pentru ca maturitatea presupune intelepciune, iar intelepciunea este una dintre cele mai puternice arme ale unui om.
Obraznicia, impertinenta nu sunt permise la nicio varsta, iar in bruma de educatie pe care o primesc micutii in cei 7 ani de-acasa se pot observa si cateva reactii din ce in ce mai palide ale educatorilor de parinti, de genul: "Spune multumesc lu' domnu'", "Zii buna ziua la doamna" etc.
Mai tarziu, daca nu se insista pe acest simulacru de educatie, constati ca in vartejul vietii tanarul de-acum, copilul de mai acum 10-15 ani, nu-si mai aduce aminte ca daca intra intr-o incapere in care se afla mai multi oameni trebuie sa salute, iar de-aici la prima obraznicie e doar un pas micut de facut....si il face cu nonsalanta pentru ca, nu-i asa (?), aude in casa tot felul de afirmatii la adresa oamenilor pe care nu mai gaseste niciun argument valabil sa-i respecte.
Eu consider ca nesimtirea nu e doar o forma de lipsa de educatie, ci si o manifestare vie a prostiei, a superficialitatii, "calitati" cu care este "inzestrat" individul cu pricina.

@fici
Oricine stie ce e aceea nesimtire sau un nesimtit, La ce context sa se refere autorul topicului? La orice context in care obraznicia si lipsa de respect sunt afisate cu ostentatie, ca altfel, vorba basmului..."de n-ar fi, nu s-ar povesti".
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
elga50, moderator
elga50 a scris:


@fici
Oricine stie ce e aceea nesimtire sau un nesimtit, La ce context sa se refere autorul topicului? La orice context in care obraznicia si lipsa de respect sunt afisate cu ostentatie, ca altfel, vorba basmului..."de n-ar fi, nu s-ar povesti".



:)
buna dimineata!
De acord cu ce ati scris, ideea era ca autorul topicului a scris "Oare este permis unei persoane sa devina impertinenta si nesimtita sub pretextul varstei , experientei si pozitiei?" - de aceea ceream contextul clar, ca prea mi se parea cu naduf...


Alte discuții în legătură

Aplicare amenzi stapani caini Antoanela Geaman Antoanela Geaman Scriu acest mesaj deoarece chiar mi se pare inadmisibil sa facem slalom printre fecalele de caine pe aleile dintre blocuri sau case.Mai ales ca acestea provin ... (vezi toată discuția)
Pagina creata unui minor pe facebook in care este batjocorit ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA Va rog sa ma ajutati care-i instante sa ma adreses ...cea civila sau cea penala. Copilului meu in varsta de 13 ani...alti colegi mai mari i-au furat pozele de ... (vezi toată discuția)
Violență fizică în liceu: copilul meu a fost forțat să stea în picioare de către profesorul de la oră. Îl pot acționa în instanță pe domnul profesor? alexandru23 alexandru23 Buna ziua, Copilul meu a fost fortat sa stea in picioare de catre profesorul de la ora. Consider ca indiferent ce ar fi facut el (faptul ca el a stat o ora ... (vezi toată discuția)