avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă De la ce varsta sunt permise nesimtirea si ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

De la ce varsta sunt permise nesimtirea si impertinenta?!

Oare este permis unei persoane sa devina impertinenta si nesimtita sub pretextul varstei , experientei si pozitiei?
X-(
Nu inteleg cum pot asemenea persoane sa mai pretinda respect , pe cand acest cuvant le este strain in vocabular....
Aveti experiente similare cu astfel de persoane?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 00:29, 26 Octombrie 2011
Nesimtirea este o stare de fapt. Putem aluneca usor in aceasta stare, scuzele le vom gasii imediat, pentru ce sau de ce am procedat asa.
In schimb exista si profilul " nesimtit cu acte in regula", "'de profesie", care isi savureaza atitudinea, aceasta in mentalul sau creeandu-i suprematia mult ravnita in anumite anturaje, medii de comunicare.
Acestia sunt reprezentati de persoanele cu foarte multe complexe de inferioritate. Pentru ei, aceasta atitudine este singura cale de a se face auziti si de a castiga, in temenii dansilor atentia mult ravnita.
De nenumarate ori ascult replici nesimtite venite din parte unor oameni care au valoare definita in asa zisa piata intelectuala. Ii scuz....sunt doar oameni cu multe complexe.
O seara buna!
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
ContSters203313, utilizator
Nesimtirea si impertinenta nu are varsta! Nu-s decat oameni care le permit unora sa fie nesimtiti si impertinenti si cred ca varsta ar putea fi o justificare.
Permis, nepermis, aceste lucruri se intampla...

Intrebarea dvs. mi se pare "generala" si ma gandesc ca daca incercati sa detaliati putin contextul, poate vom reusi sa abordam, cat se poate de obiectiv, "problema pusa in discutie".

Ma gandesc (posibil sa ma insel) la faptul ca va referiti la aroganta, infatuare, uneori incompetenta etc. sau, cu titlu de exemplu, situatie impusa de anumite imprejurari (persoana respectiva nu a avut de ales ori...are frustrari si v-ati nimerit la momentul nepotrivit, in locul nepotrivit)...astfel ca, ar trebui sa restrangem putin "domeniul".

De regula, persoanele care au probleme cu propria lor persoana, isi varsa nervii/devin impertinente si nesimitite (nu neaparat din cauza pozitiei, varstei, experientei) in mod nejustificat asupra tuturor persoanelor din jurul lor.Este ca un strigat de ajutor...

Putini oameni inteleg ca o persoana proiecteaza asupra altor persoane, caracteristici neasumate (adanc ascunse in strafundul fiintei lor, de-a lungul timpului, "uitate", sa zicem ) ale propriei lor fiinte.

Ceea ce te enerveaza la o anumita persoana, este o caracteristica pe care tu nu ti-ai asumat-o la timpul potrivit, pentru ca, undeva, in viata ta, intr-un anumit moment, a existat o situatie similara ce a fost "negata"/"ascunsa" si nu "rezolvata".Nu degeaba se spune ca ceilalti oameni reprezinta "oglinda noastra".

O sa va dau, in continuare, un exemplu despre "prostie, stupiditate"...cu lipsa de respect, nu am probleme, zic eu!

Si pentru ca exista unele persoane care sunt deranjate de alte persoane, invocand prostia acestora dar consider ca acest fapt este doar o proiectie a acelor persoane pentru ca, nu exista om in aceasta lume care sa nu fi experimentat macar o singura data "caracteristica prostie" ca si caracteristica "nesimtire", "impertinenta", "lipsa de respect", etc.Iar fiecare caracteristica are si un dar...pozitiv (stiu ca vor fi multe opinii contra insa...aceasta este opinia mea, bazata pe experienta personala).

Acum foarte multi ani, intr-o dimineata, am plecat de acasa, la serviciu, mai tarziu decat plecam de obicei (adica dis-de-dimineata), fiind si ultima persoana care pleca din casa. Cand am vrut sa intorc cheia in butuc, mi s-a rasturnat geanta...si absolut toate obiectele din geanta s-au imprastiat in holul blocului.
M-am enervat, am strans obiectele de pe jos si pentru ca ma grabeam...am plecat.:rofl:
Am ajuns la timp...la serviciu dar...
Dupa aproximativ trei ore, m-a sunat fratele meu si m-a intrebat daca stiu unde imi este cheia de la casa...si brusc mi s-au inmuiat picioarele...mi-am amintit ca o uitasem in usa!
Dar...cineva, acolo sus, probabil, ma iubea pentru ca vecina noastra, de pe palier, gasise cheia in usa, imediat dupa ce eu plecasem si o luase (gasise usa incuiata, ce e drept):slap:
Incredibil dar...adevarat...mai locuiam si la etajul 1....
Iata un exemplu de ...prostie, stupiditate, cum vreti dvs. sa numiti incidentul (si s-a terminat cu bine...) iar pana in acest moment, nu s-a mai repetat, este "unic".

Ce am invatat? Pai am invatat, printre altele, sa nu mai plec tarziu de acasa (sa ma trezesc mai devreme, de exemplu).

Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
cermak gruianu :D =D>

de ce am solicitat un exemplu concret...?!

am avut o perioada de mai bine de o luna probleme cu auzul - acum nu puteam anunta chiar pe toata lumea ca sunt surda, plus disperarea ca nu stiam cand si daca imi va reveni auzul... aceasta problema are un impact foarte neplacut asupra unei persoane care nu a avut astfel de probleme ...:) imi era greu sa citesc pe buze... dar am invatat cam in 10 zile ... acum rad dar: era sa ma calce masina, nu am auzit cateva saluturi de unde mi s-au tras cateva concluzii de "cu nasul pe sus" si multe alte neajunsuri ...
Persoanele cu foarte multe complexe de inferioritate. Pentru ei, aceasta atitudine este singura cale de a se face auziti si de a castiga, in temenii dansilor atentia mult ravnita.



Perfect descris "sindromul"

Curios este ca de multe ori persoanele in varsta cad victime acestui puroi al comportamentului...

Alte discuții în legătură

Aplicare amenzi stapani caini Antoanela Geaman Antoanela Geaman Scriu acest mesaj deoarece chiar mi se pare inadmisibil sa facem slalom printre fecalele de caine pe aleile dintre blocuri sau case.Mai ales ca acestea provin ... (vezi toată discuția)
Pagina creata unui minor pe facebook in care este batjocorit ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA Va rog sa ma ajutati care-i instante sa ma adreses ...cea civila sau cea penala. Copilului meu in varsta de 13 ani...alti colegi mai mari i-au furat pozele de ... (vezi toată discuția)
Violență fizică în liceu: copilul meu a fost forțat să stea în picioare de către profesorul de la oră. Îl pot acționa în instanță pe domnul profesor? alexandru23 alexandru23 Buna ziua, Copilul meu a fost fortat sa stea in picioare de catre profesorul de la ora. Consider ca indiferent ce ar fi facut el (faptul ca el a stat o ora ... (vezi toată discuția)