avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Am auzit ca in noul cod civil testamentul nu mai poate fi atacat. Eu nu am gasit asa ceva. Chiar nu mai sunt recunoscuti mostenitorii rezervatari? Poate fi atacat testamentul sau nu? Multumesc.
Daca as fi in cauza...v as raspunde!

Insa ati facut o alegorie! Daca gasiti un avocat pe varf de munte...sigur o sa gasiti si un notar!

Ceea ce nu intelegeti dar daca doriti puteti Fi creator de drept.... Formele testamentare sunt Clar specificate si nu am vazut niciunul atestat, cu data certa ...de avocat fie si intr un varf de munte!

Eu zic ca bietul om daca stie sa scrie poate sa si faca singur testamentul! Fiind atat de retras avocatul daca traieste in acel varf de munte inseamna ca este si altruist si l ar Ajuta pe bietul om sa si l redacteze dar cu respectarea formei testamentare, adica olografe pur si simplu! Un asemenea avocat ar lucra pro Bono!

Dar pana gasim un avocat pe varf de munte......totul ramane fictiune!
Ce sa va spun...
Daca omul nu are mostenitori legali si vrea sa lase un testament olograf...statul va constata ca nu exista mostenitori...
Va castiga insa pe calea uzucapiunii...intrucat ar fi culmea sa vina persoane de etnie rroma in varf de munte...
In versiunea dvs...timpul le rezolva pe toate...
Mostenitorii prezumtivului mostenitor testamentar se vor judeca pe uzucapiune...intrucat durata de timp pentru uzucapiune este indelungata...

Degeaba stie omul sa scrie daca nu se va putea face expertiza.
Notarii vor refuza sa emita certificatul de mostenitor intrucat nu se va putea face expertiza...

Scuze, aceasta este fictiune...
Uitasem sa precizez si cine citea acest ultim mesaj credea ca vorbesc serios.
Evident ca, nu vorbesc serios.
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu vorbeati serios? :O Domnule avocat si eu m-am straduit sa citesc tot ceea ce s-a scris aici si sa inteleg ce explicatii se dau! Nu mai spun ca iar v-ati dat exemplu prin pagina 3! ;)
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Ceea ce nu vreti sa intelegeti este ca nu de fiecare data la orice testament olograf se cere expertiza! Asa ca bietul om de pe munte poate sa si faca testamentul si sa l lasam sa moara linistit!
In versiunea mea nu vad rostul la un act solemn cum este testamentul atestarea avocatului!

Iar daca omul nu si a facut testamentul, cu siguranta are mostenitori care or sa dezbata succesiunea legala si nu testamentara.

Nu stiam ca va pasa asa de mult de oamenii de la munte!!!!
Bun, care este baza legala pentru a se cere expertiza in cazul unui testament atestat de avocat?
Aceasta este problema de drept.

Alte discuții în legătură

Testament atestat de avocat - valabilitate anemary_1982 anemary_1982 cat de valabil este un testament facut si atestat de un avocat?care este valabilitatea lui fata de unul facut si autentificat de notar? (vezi toată discuția)
Testament neautentificat la notar ContSters257326 ContSters257326 [/b]Buna ziua, As dori sa ma informez lin aceasta privinta - daca se intocmeste un testament scris de mana, fara a fi autentificat de un notar public, ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)