cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Tothi eu zic ca nu e cazul sa te panichezi! Important e cat retii din cele 4 ore ! Uneori poti mai mult alteori mai putin. Nici eu nu stau mai bine, dar cred ca e important sa inteleg totul cat mai bine si logic, nu sa ma incante ideea ca am terminat materia dar eu inca am nelamuriri. Nu stiu...e doar un punct de vedere. Pe 8 martie eu termin civilul [ el mi s-a parut cel mai greu ] apoi procedura civila si restul nu cred ca e asa greu, pana la 1 iunie am programat sa termin toata materia inclusiv grilele pe care le fac dupa fiecare capitol. Fiecare cu stilul lui! Bafta!
4 ore pe zi nu e un barometru fix..conteaza sa nu o faci din obligatie ci pe cat se poate din placere.. daca iti place si esti "ochi si urechi" vei invata in cateva ore mai mult decat invata cineva in 6-7 ore.... conteaza cat iti ramane in minte...nici eu nu am terminat si mai am succesiunile, penalul si procedura penala , dar eu sunt anul 4 asa ca materia ce o mai am de invatat este proaspata in minte.. deci sper sa fie bine.. am hotarat sa dau licenta la bucuresti, unde e grila de 100 de intrebari, cu mentiunea ca fiecare intrebare are un singur raspuns, deci daca nu esti sigur poti sa le iei prin eliminare. sper in felul asta sa fiu obligata ca pana la inceputul lui iunie sa termin de invatat si apoi sa invat iulie si august super serios. o iau ca pe o pretestare:P ma gandesc sa invat la civil sau procedura civila dimineata pana pe la 1-2, sa iau o pauza de vreo 2-3 ore si apoi sa invat la penal si procedura penala pana pe la 9 seara...cu multa liniste si ambitie si mai ales cu sprijinul familiei nu mi se pare imposibil sa imi implinesc visul. va pup
daca aveti alte sugestii le aspept cu mare drag:)
buna, am o mica nelamurire.
invat pentru INM dupa tematica din 2008.
acolo, la drepturi reale - dreptul de proprietate - scrie asa: proprietatea publica si proprietatea privata: caracterizare si atribute. deci asta ar trebui sa invatam despre proprietate.
in manualul lui Filipescu insa, gasim capitole precum: "limitele dreptului de proprietate", unde intra si exproprierea si rechizitia sau "exercitarea dreptului de proprietate publica" unde explica pe larg ce inseamna dare in administrare, concesiune si inchiriere.
voi ce parere aveti, aceste capitole intra sau nu in notiunea de "caracterizare si aribute"?
va multumesc.
Invata linistit aceleasi coduri. Cele noi vor intra in vigoare peste un an si ceva.
Probabil se vor lua in considerare examenele la magistratura si INM iar aceste coduri vor intra in vigoare cu ceva timp dupa ce vor fi aduse la cunostinta opiniei publice, dupa ce vor trece de Parlament.
Modificarea codurilor a fost ceruta de UE inca de la semnarea de catre Romania a Tratatului de Aderare!!!
Cum Romania se misca incet la toate capitolele, nu e de mirare ca RO este, in mod regulat 'trasa de urechi', 'impinsa de la spate', 'trasa de maneca'.
Se pare ca numai sub presiunea UE se misca ceva in Romania. RO este precum un elev care vrea sa abandoneze scoala (se resemneaza) iar vecinii il trag de maneca sa mearga la scoala pentru a primi o educatie aleasa.
Nu vrem sa intram in lumea civilizata decat daca suntem presati de cineva sa facem respectivul lucru. Unora le sta bine in aceasta situatie, le convine de minune acest sistem legislativ-nedorind sa-l schimbe. Altfel cum ne explicam tergiversarea anumitor situatii de care au profitat anumite persoane sus puse !!!
Andrew Adam - incorruptibleman