cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
referitor la grila cu suspendarea (din pagina 32 ) s-a dat in 2006 la adm. INM ( G1 , intrebarea nr. 38 ) si potrivit baremului are caracter interlocutoriu :O----- am rezolvat grilele respective si pe asta am gresit-o ......
As avea inca o nelamurire:--- suspendarea executiei vremelnice se poate incuviinta numai cu dare de cautiune ?? sau darea de cautiune este facultativa?? ( in carti am gasit ambele variante , s-a modificat cumva art. 280 al. 4 c. proc. civ.?? )
1. De ce sa aiba caracter interlocutoriu ? Doar pentru ca poate fi atacata separat cu recurs ?! Consider posibilitatea exercitarii recursului doar o exceptie de la regula.
2. Da, numai cu dare de cautiune conform lui 723^1 Cpciv.
prietene, ori nu m-ai inteles pe mine ori nu ai inteles problema:
- eu nu am spus ca are caracter interlocutoriu dar asa este in barem la adm. INM din 2006 si nu am inteles DE CE??? ( aici vroiam eu o explicatie !!!! )
- faptul ca poate fi atacata separat cu recurs nu este nicidecum o "exceptie de la regula " ci tocmai evoca faptul ca incheerea are caracter preparatoriu. Incheerea interlocutorie nu poate fi atacata separat , ci numai odata cu fondul
rares.serban - " Prietene " sa-i adresezi cui vrei tu dar nu mie. Faptul ca postez pe un forum nu inseamna ca ne " apropiem " in absolut niciun fel. Poate ar fi mai bine sa te apuci de postat dupa ce mai citesti pentru ca faci niste confuzii destul de grave.
dislexic - Asa cum nu ai sa gasesti nicaieri tratata chestiunea de care se leaga nedumerirea lui Rares Serban. Intrebari de genu asta, presupun ca le-au dat ca departajare pentru ca daca intreb 5 judecatori sigur voi avea 5 raspunsuri.
Despre ce te intereseaza vei putea citi mai multe in tratatul dpmnului profesor V.M.Ciobanu editia 1997 vol. II , in Drept Procesual Civil - Teoria Generala scris de Ilie Stoenescu si Savely Zilberstein editia 1977 sau in tratatul de aceeasi ultimi autori mentionati editia 1973 vol. II