b]rares.serban a scris:
am o mica nelemurire, cum ati raspunde voi la urmatoarea grila?
Incheerea de suspendare a judecatii pt. lipsa partilor legal citate are caracter:
a) preparatoriu
b) interlocutoriu
c) premergator
rares.serban a scris:
referitor la grila cu suspendarea (din pagina 32 ) s-a dat in 2006 la adm. INM ( G1 , intrebarea nr. 38 ) si potrivit baremului are caracter interlocutoriu :O----- am rezolvat grilele respective si pe asta am gresit-o ......
rares.serban a scris:
- eu nu am spus ca are caracter interlocutoriu dar asa este in barem la adm. INM din 2006 si nu am inteles DE CE??? ( aici vroiam eu o explicatie !!!! )
N-ai gresit-o. Inseamna ca ai gandit-o. Dar, din pacate, ...sistemul nu are nevoie de prea multi ganditori (scuze celor care chiar au mai scapat prin sita deasa).
282 c. pr. civ. "Impotriva incheierilor
premergatoare nu se poate face apel decat odata cu fondul, afara de cazul cand prin ele s-a
intrerupt cursul judecatii".
Daca se pronunta suspendarea, aceasta are ca efect imediat intreruperea cursului judecatii cauzei. Deci, incheierea de admitere a suspendrii este o incheiere premergatoare prin care s-a intrerupt cursul judecatii. (asta fiind si "secretul" pentru care incheierea de admitere se poate ataca separat cu recurs, spre deosebire de cea de respingere a suspendarii care nu poate fi atacata separat de vreme ce prin ea nu s-a intrerupt nimic, judecata continua.).