ovidiugeamanu a scris:
Raspunsul la grila cu revizuirea - propus de autor ( in speta - VOINEAG) , este :
a, b , c ..... ,
ce parere aveti ???
:-/
Hai s-o luam pe cea din mijloc (mai putin comentata pe verso)
b) decizia instantei de apel, chiar daca prin ea nu s-a evocat fondul.
O decizie a instantei de apel care nu evoca fondul ar fi cea de ...perimare a apelului.
Hotararea de perimare se poate ataca cu recurs, dar ziceti-mi un motiv de revizuire dintre cele limitativ prev de 322 in care s-ar incadra critica referitoare la constatarea gresita a perimarii?
De fapt, intr-o asemenea situatie este susceptibila de revizuire
sentinta pentru ca, prin perimarea apelului, ea este cea care a ramas definitiva, ea este cea prin care s-a examinat raportul juridic dedus judecatii prin prisma probelor administrate in cauza. Instanta de apel n-a schimbat nimic din situatia de fapt retinuta de prima instanta.
Riscul major al acestor examene este acela ca, cu cat ai mai multa practica, cu cat iti zumzaie in cap mai multe indoieli/ intrebari de control/ variante l-a care nici nu s-a gandit cel ce-a pus intrebarea intr-un test grila (si respectiv raspunsul in barem, in acord cu putinul la care s-a gandit) cu atat ai mai multe sanse de a iesi din aceste examane ... doar cu o verificare a cunostitelor. Un soi de: "mama ce destept am fost, dar nu stiu la ce mi-o fi folosit".
Eu as mai interveni pe marginea intrebarilor puse de dvs. aici, dar ma tem ca mai tare va-ncurc.