Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Da.Asta e problema. Eu inca nu am copii, dar as vrea o familie si totusi 2 ani in Bucuresti.......e cam mult....Mie una magistratura era cea mai buna solutie, dar daca nu se mai organizeaza? La examenul din 13 am cunoscut o grefiera la jud. sect, 1 si ea a auzit ca se da examen anul viitor prin martie, tot cu locuri putine. Vom trai si vom vedea
fluturas1980 a scris:
Neata.Eu as vrea sa va intreb ceva. Avand in vedere ca la varsta mea si ca as vrea si eu o familie....daca as da la INM, ar exista posibilitatea ca daca dau la INM (si reusesc), se poate ca dupa 1 an de zile sa ma transfer undeva mai aproape de casa (Cluj sau Alba)?
Buna dimineata! Fluturas, si eu tot asta sper, sa nu fim legati de Buc decat 1 an. Am vazut ca sunt numiti tutori de practica din randul judecatorilor si procurorilor ce apartin instantelor/parchetelor din aproape toata tara. In anul doi, cu exceptia unui modul de trei saptamani si a unor stagii de practica pe care am inteles ca nu le poti efectua decat in capitala, in restul anului scolar poti face practica la o instanta apropiata de domiciliul tau. Daca ar fi asa, ar fi bine. Copiii mei au unul doi ani si celalalt trei; un an la INM ne-om descurca noi cumva, dar doi...e prea mult.
cu riscul de a fi insultat la greu... eu sunt pentru varianta INM pentru toata lumea, indiferent de experienta profesionala...
si acum astept :hammer:
@dreams_2011 in primul an care este perioada de vacanta?
sim05 a scris:
@dreams_2011 in primul an care este perioada de vacanta?
vacanta judecatoreasca
in general deschiderile sunt undeva in octombrie odata cu anul universitar
dreams_2011 a scris:
cu riscul de a fi insultat la greu... eu sunt pentru varianta INM pentru toata lumea, indiferent de experienta profesionala...
si acum astept :hammer:
si eu sunt pentru varianta asta...desi am 10 ani vechime, insa cu tratament diferit:
de ex. sa fiu definitiv nu stagiar, sa fac doar 6 luni - cm 1 an INM.
cursurile INM nu numai ca sunt obligatorii, dar eu le consider NECESARE.
Gandeste-te ca cei cu vechime au majoritatea copii mici pe care, ca mama(in cazul meu) nu-i poti lasa de izbeliste...eu nu am avut cu cine si nici nu mi-am permis sa platesc femeie macar pentru 4 ore pe zi, dar apoi sa plec 2 ani in BUC, dupa care sa stau stagiar undeva, si intr-un final sa fiu definitiv in alta parte.