Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
@dreams_2011
Uite, exact despre asta vorbesc: o banala speta despre o plangere contraventionala si deja parca stai pe ganduri...sa o admit, sa o resping?La ce te ajuta ca dai gata profi si colegi cu vechime pe bancile inm-ului in cazul asta?Iti spun eu: la nimic, sint vorbe si atat. Cat despre scurtul istoric "contraventional", doar 2 chestiuni: 1. cum sa aiba contravenientul "istoric" contraventional daca la fiecare "prima" abatere judecatorul l-ar ierta pentru ca, vorba ta, e "prima" abatere (plangerile admise nu se trec in "istoric"). 2. oare unul care merge prin localitate cu +100 km/h e prima data cand face asa ceva?Vezi ca se complica speta?E usor sa iei decizia?
PS. Prin cele spuse mai sus sa nu crezi ca vreau sa spun ca trebuie neaparat respinsa plangerea. Nicidecum, scot in evidenta ca stiinta de carte nu e suficienta. E doar necesara in rezolvarea spetelor.
@libercugetator:ma bucur ca te-am prins on line, mai ales ca ai deschis discutia cu contraventiile..asa e. sunt banale si ai 30 pe sapt. am urmatorul bai: de unde naiba e moda asta de a-i sanctiona mai bland pe soferii profesionisti? fara suparare, dar mai nou permisul e "painea" la 3 sferturi de tara...toata lumea lucreaza in vanzari, distributie etc. facem ca-n schita aia a lui caragiale, le dam la toti, ca toti sunt de familie buna? sincer, mi s-ar parea normal sa fie invers: sanctiuni mai serioase pentru profesionisti, mai ales cei care transporta persoane. riscul e mult mai mare, responsabilitatea ar trebui sa fie pe masura
@libercugetator:ma bucur ca te-am prins on line, mai ales ca ai deschis discutia cu contraventiile..asa e. sunt banale si ai 30 pe sapt. am urmatorul bai: de unde naiba e moda asta de a-i sanctiona mai bland pe soferii profesionisti? fara suparare, dar mai nou permisul e "painea" la 3 sferturi de tara...toata lumea lucreaza in vanzari, distributie etc. facem ca-n schita aia a lui caragiale, le dam la toti, ca toti sunt de familie buna? sincer, mi s-ar parea normal sa fie invers: sanctiuni mai serioase pentru profesionisti, mai ales cei care transporta persoane. riscul e mult mai mare, responsabilitatea ar trebui sa fie pe masura