Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
dreams_2011 a scris:
mariana_en a scris:
@libercugetator:ma bucur ca te-am prins on line, mai ales ca ai deschis discutia cu contraventiile..asa e. sunt banale si ai 30 pe sapt. am urmatorul bai: de unde naiba e moda asta de a-i sanctiona mai bland pe soferii profesionisti? fara suparare, dar mai nou permisul e "painea" la 3 sferturi de tara...toata lumea lucreaza in vanzari, distributie etc. facem ca-n schita aia a lui caragiale, le dam la toti, ca toti sunt de familie buna? sincer, mi s-ar parea normal sa fie invers: sanctiuni mai serioase pentru profesionisti, mai ales cei care transporta persoane. riscul e mult mai mare, responsabilitatea ar trebui sa fie pe masura
nu analizam ca in economie? bine, e putin exagerata comparatia, dar intrebarile raman: ce castiga individul vs. ce castiga societatea prin eliminarea unui astfel de element.
stiu o speta cu un sofer de... salvare #-o
hai ca iti mai raspund la chestia asta si dupa aia fug...
daca persoana pe care tu o ierti de sanctiunea suspendarii dreptului de a conduce a 3-a zi provoaca Doamne ferste un grav accident de circulatie cu victime omenesti datorita vitezei (cu care s-a obisnuit pt ca stie ca "scapa" mereu pt ca nu are "istoric")? Cum ramane cu "analiza economica"?Oare rudele victimelor, poate printre ei si potentiali minori orfani, ce-ar spune daca ar afla ca accidentul ar fi putut sa nu se produca daca un judecator l-ar fi oprit pe sofer la timp, lasandu-l pieton la timpul potrivit si determinandu-l sa se gandeasca de 2 ori inainte sa calce pedala?Ce zici tu de "analiza" asta?
Libercugetatot, cine iti garanteaza tie ca cel care are permisul de conducere anulat, nu va mai conduce?
Intreb si eu...
las` ca-s bune chestiile astea de incepator, sa-i mai scuture un pic p-aia experimentati...
uite o chestie care mie mi se pare halucinanta: unu e condamnat la inchisoare cu suspendare pt ca a condus fara permis. daca in termenul de incercare face aceeasi chestie, va face inchisoare, nu?(infr. intentionata, se revoca suspendarea etc). in schimb, daca in termenul de incercare, cu permisul in buzunar, goneste ca turbatul si omoara pe careva, o sa ia 3 ani cu suspendare...
sim05 a scris:
Libercugetatot, cine iti garanteaza tie ca cel care are permisul de conducere anulat, nu va mai conduce?
Intreb si eu...
Intrebarea e nepotrivita...E la fel ca si cum ai spune cine imi garanteaza mie ca intr-o pe strada nu ma ia unul la bataie din senin sau ca nu vine unul in casa peste mine cu tot cu familie ca sa talhareasca si sa ma lase in coma grava?
Tu ce propui?Sa abrogam Codul rutier pe motivul ca desi exista oamenii tot il incalca?Daca e prins la volan dupa ce i se suspenda permisul e infractiune. Mi se pare mie sau tu ma intrebi, in esenta, cine imi garanteaza mie ca oamenii nu vor savarsi infractuni?