Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
@dreams_2011
Cu privire la neintelegerile tale referitoare la persoanele mature si de ce e mare nevoie de acest tip de magistrati in sistem, vreau sa iti spun ca stiinta de carte e necesara dar nu si suficienta in profesie. Teoretic e usor sa rezolvi spete, le faceam fluierand cand eram in INM si nu aveam nicio apasare sa scriu "admite/respinge cererea". La fel si motivarile, veneau de la sine. Asteapta sa vezi insa cand decizia o sa iti apartina, si aici nu ma refer la chestiunile grele, cum ar fi condamnarile penale, unde intr-adevar stagiarii nici nu au competenta. Ma refer la o banala plangere contraventionala la regimul circulatiei rutiere care ramane irevocabila mai nou de la primul nivel de instanta, respectiv judecatorie. Ia sa vezi tu atunci ce mult o sa te ajute stiinta de carte cand stii ca respingerea plangerii echivaleaza cu pierderea locului de munca de catre contravenient, care poate mai are si niste copii de intretinut. Nu zic ca un tanar absolvent de inm nu ar avea curajul sa respinga plangerea si sa il lase pieton si somer pe vitezistul soselelor, dar parca mai mult curaj am eu impresia, din constatarile mele, ca au cei cu experienta de viata. La fel si cu rechizitoriile procurorilor, crezi ca e usor sa trimiti un om in judecata mai ales cand probele sunt, de cele mai multe ori, indirecte?Cand faci practica pe langa judecator sau procuror e usor, crede-ma, decizia nu e a ta...
Intrebare penal general
Se poate dispune reabilitarea judecatoreasca in cazul pedepsei amenzii ?
Eu stiu ca nu , pentru ca art. 135 are in vedere doar pedeapsa inchisorii . De altfel tot acest articol stabileste si termenele de reabilitare pentru aceste pedepse
Dar , pentru ca exista un dar , Udroiu si Mitrache cand trateaza reabilitarea judecatoreasca , afirma , ca " termenul de reabilitare curge de la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei amenzii " Care termen si de ce pedeapsa amenzii ?
Cum e pana la urma ?
mneatza
buna si varicela la ceva ..(pentru noi)..daca vrem sa mergem la inm, e bine de stiut ce ne asteapta..
ziceai ca ai vazut prin inm avocati cu vechime facuti KO de absolventi cu cas la gura...am vazut si eu prin instante..mi-a placut..cand ajungi sa crezi ca daca esti mai batran, le stii pe toate, asa-ti trebuie. sa vezi ce fain e cand ii fac KO pe judecatori..atunci sa te tii. ia-l pe unu cu 15 ani vechime in magistratura si cu grad de curte de apel si pune-l sa dea examenul de intrare...o sa fie fain. asta nu inseamna musai ca tipu e prost gramada. pur si simplu s-a specializat pe altceva. asa si cu avocatii, juristii etc, care dupa 5-10 ani de civil&comercial dau prima data cu nasu in grilele lui udroiu...te sochezi, frate