Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
yep
sa-ti spun care e buba: aplicarea in practica. condamnari pe banda la pedepse derizorii. judecatorii vad asta ca o reducere a pedepsei, nu a limitelor de pedeapsa. mai baga si prima "abatere" ca si circ atenuanta judiciara si vezi ce iese...
julia, ca sa prevezi ce va face ti-ar trebui globul de cristal, nu codul de procedura...sunt insa sit in care conduita individului e, pana la un punct, previzibila. ex: am trecut pe rosu, permis suspendat...am gonit cu 150/h, pemis suspendat (amenzile nu le pun la socoteala)...am bagat pe unu in spital 7 zile...s-au impacat partile...am omorat pe unu pe trotuar...suspendare??
isis, daca in termenul de incercare sav o infr cu intentie nu i se mai poate da cu suspendare. e un RIL pe chestia asta
Sim05, cam sunt de acord cu tine. Daca toti judecatorii care ar pronunta o solutie de admitere a plangerii, sau care ar suspenda conditionat o pedeapsa, sau care ar da efect circumstantelor atenuante si ar pronunta o pedeapsa mai usoara, si-ar face astfel de probleme de constiinta pentru conduita ulterioara a celui in cauza...am asista la sinucideri in masa.
Pentru asta avem recidiva, sporurile de pedeapsa, etc.
Nu spun ca nu e necesara constiinta, dar in momentul in care te decizi asupra unei solutii ai dosarul pe masa cu probe in el. Trecutul faptuitorului il poti contura, viitorul nu (decat pentru o scurta perioada de timp si asta numai daca-l inchizi). In privinta viitoarei conduite iti poti da numai cu parerea si poti aprecia tot in functie de actele dosarului. Nu o sa ma traga nimeni de urechi (cu atat mai putin eu) ca n-am prevazut ca cel caruia i-am dat o condamnare cu suspendare (intemeiata) se hotaraste sa mai comita in scurt timp o alta infractiune.
julia, ca sa prevezi ce va face ti-ar trebui globul de cristal, nu codul de procedura...sunt insa sit in care conduita individului e, pana la un punct, previzibila. ex: am trecut pe rosu, permis suspendat...am gonit cu 150/h, pemis suspendat (amenzile nu le pun la socoteala)...am bagat pe unu in spital 7 zile...s-au impacat partile...am omorat pe unu pe trotuar...suspendare??
isis, daca in termenul de incercare sav o infr cu intentie nu i se mai poate da cu suspendare. e un RIL pe chestia asta