avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda in orasul Constanta???

as vrea sa stiu cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda pt judetul Constanta....si as vrea sa mai stiu daca afirmatia e corecta :
1 mc de apa calda este calculat cu 1mc de apa rece + incalzirea" .... iar daca am consumat 1mc de apa rece si 1mc de apa calda...de ce trebuie sa platesc intretinerea cu 2 mc de apa rece si 1 mc de apa cald,avand in vedere ca eu am consumat 1mc AC si 1mc AR????cine ma lamureste?
Nu, nu v-a calculat de 2 ori!

Aveti consumat 6 mc de AR si 13 mc AC

Apa rece asa cum vine pe robinetul de AR este in cantitate de 6 mc si costa 8.11 lei / mc, in total AR consumata va costa 48.66 lei.

Pretul apei calde se compune din pretul a 13 mc de AR (8,11 lei / mc) + pretul agentului termic (9,52 lei / mc) care a incalzit cei 13 mc de AR, adica 13 mc * (8.11 lei + 9.52 lei) = 17.63 * 13 = 229.19

In total aveti de plata AR + AC = 48.66 + 229.19 = 277.85 lei

Calculul este corect, dar pretul apei calde este uimitor de mare! Primaria dv. nu subventioneaza deloc AC si caldura in Constanta?
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
elga50, moderator
@elga50

vrei sa spui ca 9.52 este doar incalzirea care o face radet`ul??sincer,mi se pare tare mult.nu sunt subventii pt studenti in CT si sunt si chirias.
Din cate ati scris ca ati vazut afisat, da, asta vreau sa spun! Si eu ma mir de asemenea preturi. Cei din Constanta pot confirma aceste preturi.

In Bucuresti AR este in jur de 4.07 lei /mc (pret apa + pret canalizare), iar AC = cca 10 lei / mc (pret AR + pret agent termic), dar exista subventii ale primariei pentru AC si caldura.

Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
elga50, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Pretul apei este consemnat in factura, asa ca orice beneficiar de apa il poate citi.
In cazul asociatiilor de proprietari primiti o factura pe care aveti dreptul sa o vedeti, asa ca nu e niciun secret.

Taxa de canalizare se aplica tuturor locuintelor care beneficiaza de canalizare.
Cred ca preturile pe care le-ati afisat dv. sunt gresite, dar adunate cam acesta este pretul apei reci + canalizare.

Daca apa rece + canalizarea aferenta ar costa 7 lei, apa calda este imposibil sa coste 8 lei decat doar daca e incalzia o ora pe zi si-atunci la vreo 30 grade Celsius.

Ca sa va faceti o idee despre preturi va spun ca in Bucuresti pretul apei reci + canalizare + apa meteo + taxa municipala ajunge cam la 5.74 lei / mc, iar la apa calda pretul agentului termic care incalzeste apa rece ajunge la peste 8 lei / mc de apa incalzita. Deci in total un mc de apa calda depaseste 14 lei bine de tot.

Alte discuții în legătură

Calcul apa marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca exista o formula de calcul a apei reci ? Dar a apei calde? Si care-i/-s? M-ar interesa in sectorul ... (vezi toată discuția)
Costul apei in bucuresti euTU euTU Buna seara, a-si dori sa imi spuneti cat este metru cub de apa calda si rece in Bucuresti,.....care este pretul caldurii..... pentru ca la noi la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Cat costa metru cub de apa calda si metrul cub apa rece in bucurestiul anului 2014 ContSters241026 ContSters241026 Membru asociatie de proprietari din Bucuresti 30.04.2014 Buna ziua tuturor va intreb . Cat costa un metru cub de apa calda cu tot cu tva ? ... (vezi toată discuția)