avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noua versiune REVISAL 5.0.8
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noua versiune REVISAL 5.0.8

In data de 06.12.2011 a aparut pe www.inspectiamuncii.ro , versiunea nouă a aplicaţiei Revisal conform Hotărârii de Guvern nr. 1.105/2011 prin care sunt modificate prevederile Hotărârii de Guvern nr. 500/2011 - REVISAL 5.0.8.
[ link extern ] /

Versiunea actualizată a aplicaţiei Revisal permite:
- introducerea şi actualizarea sporurilor salariale inclusiv în valoare procentuală, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă;
- preluarea datelor aferente registrului din versiunea anterioară a aplicaţiei Revisal 5.0.6;
- actualizarea nomenclatorului COR conform clasificării compatibile ISCO 08, reglementată prin Ordinul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale nr. 1832 din 6 iulie 2011 / Institutului Naţional de Statistică nr. 856 din 11 iulie 2011;
- generarea registrului ce urmează a fi transmis către inspectoratul teritorial de muncă;
- validarea registrului generat din aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor, altele decât Revisal, conform specificaţiilor tehnice de mai jos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 13 Martie 2012
De fapt, acea decizie este o decizie prin care se ia la cunostinta ca a intervenit o suspendare de drept a c.i.m. in baza legii ....
Deci nu e obligatoriu sa fie intocmita (de ex. in cazul unei boli de lunga durata cum e TBC-ul,cand CIM este suspendat timp de 6 luni).
Inca o data va multumesc si apreciez ca deosebit de utile si corecte dpdv legal raspunsurile d-voastra.
Buna ziua
Am urmarit tot acest topic si am vazut ca au ramas inca multe intrebari fara raspuns, in ceea ce priveste Revisal-ul.
Eu ma confrunt cu aceeasi problema a inregistrarii sporurilor: salariatii au prevazute in CCM anumite sporuri (in procent), care nu sunt prevazute in CIM, dar care se acorda lunar.
Aceste sporuri sunt evidentiate in statul de plata si D 112 (sub forma de suma).
Persoana care le introduce in Revisal, le-a copiat pur si simplu din stat si le-a introdus in Revisal. Eu m-am opus acestei operatiuni, intrucat aceste sume se modifica lunar si astfel si Revisal se modifica lunar. Mie mi se pare ca Revisal devine stat de plata. E corect?
Nu e suficient sa le introdu odata sub forma de procent si gata?

Multumesc
Asa cum se prevede in HG nr.500/2011 , in revisal se completeaza si se inregistreaza numai sporurile prevazute in c.i.m. .... nu este obligatoriu ca registru sa fie o copie fidela a statului de plata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce cand modific salariul in revisal, suma cuvenita pentru sporul de vechime se modifica si la salariul anterior? raduemy raduemy Buna ziua. Am o problema in REVISAL si nu stiu cum sa o gestionez. Am salariati cu salarii negociate la care se aplica un spor de vechime in % in functie de ... (vezi toată discuția)
Revisal alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Problema este urmatoarea revisalul inclusiv pana astazi a fost transmis cu versiunea cea veche de 5.06, ne stiind ca a aparut versiunea cea noua ... (vezi toată discuția)
Revisal nou oanamari98 oanamari98 Am transmis revisalul in prima etapa, pentru 4 firme, iar acum mi-a fost actualizat automat cu noua versiune si nu mi-a ramas nimic inregistrat...este ... (vezi toată discuția)