avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pana cand se poate prelungi un contract de munca pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata?

Buna ziua,
De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, apoi mi s-a prelungit contractul cu inca 3 luni, iar la expirarea acestuia mi s-a prelungit iar cu inca 3 luni. Contractul expita in februarie. Se poate prelungi iar tot pe perioada determinata? Sincer, legislatia mi se pare ca permite un abuz fata de angajat. Eu nu cred ca un angajator nu isi poate da seama de posibilitatea unui angajat de a face fata postului in maxim 3 luni nu in 8 luni cum e cazul meu. Aceasta situatie este corecta? La ce ma pot astepta acum? Poate chiar la o concediere ptr o zi si reangajare in ziua urmatoare numai ptr a nu mi se face un contract pe perioada nedeterminata?(bineintales...asta in cel mai fericit caz).
Cel mai recent răspuns: iacov , utilizator 17:42, 17 Octombrie 2016
@ mariusastra

In speta, angajatorul dvs a procedat corect.

Durata unui c.i.m.incheiat pe durata determinata se poate prelungi fara a exista o limita a numarului de prelungiri pana la 36 de luni.

Dupa expirarea acestei durate (36 de luni) se mai pot incheia inca doua c.i.m. pe durata determinata de maxim 12 luni , daca incheierea acestora se face in termen de maxim 3 luni de la incetarea contractului anterior.

Daca se incheie unui nou c.i.m. dupa o perioada de 3 luni, atunci acesta se poate incheia pe o durata de maxim 36 de luni .

Art.82 C.mun.
....
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.
Pe mine m ati omorat numai inteleg nimic ba au voie ba nu au voie mai pe intelesul romanului sunt angajat al firmei x primi 3 ani de munca am avut contarct de munca pe perioada determinata in astia trei ani mi sa prelungit prin act aditional de vreo 12 ori au voie sau nu
Au voie sa va prelungeasca durata c.i.m. fara a exista un numar limita de prelungiri in interiorul perioadei de 36 de luni .

De exemplu, primul c.i.m. este incheiat pe durata determinata de 3 luni. Acesta poate fi prelungit pana la 36 de luni de nenumarate ori. Durata de prelungire poate fi de cate o luna, doua luni etc.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sunt angajat din 02.2014 si mi s-a prelungit prin act aditional succesiv contractul pe 3,3,6,8,12 si acum pe 4 luni .Ar insemna adunat incheierea a 3 ani conform legii!
1.Daca sunt si alti angajati , dupa mine, pe aceeasi meserie,ar fi legal sa nu imi faca CIM pe durata nedeterminata ?
2 . Dupa actul aditional de 12 luni este legal unul de 4 in vederea prelungirii duratei determinate ?
Multumesc
@ iacov

1. Nu exista obligativitate in sarcina angajatorului sa va modifice durata c.i.m. in nedeterminata la expirarea celor 36 de luni.

2. Codul Muncii nu impune o perioada minima pentru modificarea duratei c.i.m.. Astfel, dupa o prelungire a duratei cu 12 luni se poate prelungi c.i.m. pentru o perioada de 4 luni.

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Cim determinat pesticid pesticid Buna seara Anul trecut,in aprilie, m-am angajat cu CIM determinat, prima data pe 3 luni. Au urmat \"n' acte aditionale, tot pe perioade determinate,ultimul ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata sau nedeterminata? Marius M Marius M Intr-o scoala de stat a fost angajat un contabil pe perioada determinata. Luna viitoare expira perioada de angajare. Consiliul de administratie al scolii ... (vezi toată discuția)