avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... societate radiata din registrul comertului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

societate radiata din registrul comertului

Printr-o hotarare judecatoreasca s-a dispus inchiderea procedurii insolventei unei societati si radierea sa din registrul comertului. Se mai pot recupera datoriile de la o astfel de firma, in aceasta situatie?
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
aleodor27, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 10:41, 1 Februarie 2012

Nu aceasta actiune putea fi intreprinsa daca erau intrunite cumulativ conditiile prevazute de art. 138 din legea falimentului in timpul procedurii falimentului.

Puteti cere atragerea raspunderii patrimoniale personale a persoanelor vinovate de faliment in conditiile art 138 din lege 85/2006 si dupa inchiderea procedurii - daca lichidatorul nu a formulat o astfel de cerere
Va multumesc pentru raspunsuri.
Se mai poate face ceva in conditiile in care hotararea de care v-am vorbit in mesajul initial a fost pronuntata in luna mai, 2007? Cum si unde pot verifica daca lichidatorul a formulat acea cerere de atragere a raspunderii ?

Se mai poate face ceva in conditiile in care hotararea de care v-am vorbit in mesajul initial a fost pronuntata in luna mai, 2007?

nu
Cum si unde pot verifica daca lichidatorul a formulat acea cerere de atragere a raspunderii ?

pe site-ul tribunalului la sectiunea dosare introduceti nr de dosar
La nr. de dosar apare doar solutia de care v-am vorbit. Inseamna ca nu s-a formulat nicio astfel de cerere? Doar lichidatorul putea introducere cererea? Creditorul avea obligatia sa notifice lichidatorul in a intreprinde acest demers?
Si in acest caz se aplica termenul general de prescriptie de 3 ani( din luna mai 2007), sau este vorba de un alt termen ?
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
aleodor27, utilizator
Am primit o alerta pentru mesaj pe forum la ora 11.17, insa nu a aparut si mesajul . Ce se intampla?

Alte discuții în legătură

Afp da in judecata administratorul dupa pronuntarea definitiva a falimentului societatii CRISAR CRISAR Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti asupra legitimitatii actului de a aduce in fata instantei a unui administrator si asociat unic al unei s.r.l. dupa ce ... (vezi toată discuția)
Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!! germanu germanu Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin ... (vezi toată discuția)
Faliment toros65 toros65 Ce sanse sunt ca dupa inchiderea procedurii falimentului, unui administrator sa i se deschida un dosar de raspundere a membrilor organelor de conducere? Si ... (vezi toată discuția)