avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... societate radiata din registrul comertului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

societate radiata din registrul comertului

Printr-o hotarare judecatoreasca s-a dispus inchiderea procedurii insolventei unei societati si radierea sa din registrul comertului. Se mai pot recupera datoriile de la o astfel de firma, in aceasta situatie?
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
aleodor27, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 10:41, 1 Februarie 2012
La vremea respectiva (anul 2007) cererea intemeiata pe art 138 se judeca numai in cadrul procedurii .
Se pare ca nimeni ( nici lichidatorul , nici creditorii ) nu a formulat o astfel de cerere si ca urmare jud a dat o hotarare de inchidere a procedurii si radierea debitorului
Multe multumiri pentru atentia pe care o acordati mesajului meu.
adrian stoica a scris:

La vremea respectiva (anul 2007) cererea intemeiata pe art 138 se judeca numai in cadrul procedurii .
Se pare ca nimeni ( nici lichidatorul , nici creditorii ) nu a formulat o astfel de cerere si ca urmare jud a dat o hotarare de inchidere a procedurii si radierea debitorului

La ce articol era prevazut acest lucru? Legea in vigoare la data de ....
lege 85/2006 art 138
Puteti sa-mi spuneti la ce se refera prevederile art. 139, prescriptia de 3 si 2 ani si daca isi gasesec sau nu aplicarea in speta aceasta ? Conform art. 139 din lg. in vigoarea in luna mai 2007, actiunea de atragere a raspunderii persoanei vinovate se prescrie in 3 ani de la data in care era sau ar fi trebuit sa fie cunoscuta pers. vinovata, dar nu mai devreme de 2 ani de la data hotararii de deschidere a procedurii. Procedura fiind deschisa in 01.06.2005- atragerea raspunderii trebuia formulata dupa data de 01.06.2007? :O Ori prin h.j. din data de 09.05.2007, s-a dispus inchiderea procedurii insolventei si radierea acestuia din reg com.
Puteti sa-mi dati o interpretare pertinenta a acestor articole raportate la aceasta stituatie.La art. 139 in vig. acum, cuvantul de devreme a fost inlocuit cu tarziu, dar asta din 2010, deci nu are legatura cu speta mea, probabil?
Mii de multumiri.

Alte discuții în legătură

Afp da in judecata administratorul dupa pronuntarea definitiva a falimentului societatii CRISAR CRISAR Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti asupra legitimitatii actului de a aduce in fata instantei a unui administrator si asociat unic al unei s.r.l. dupa ce ... (vezi toată discuția)
Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!! germanu germanu Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin ... (vezi toată discuția)
Faliment toros65 toros65 Ce sanse sunt ca dupa inchiderea procedurii falimentului, unui administrator sa i se deschida un dosar de raspundere a membrilor organelor de conducere? Si ... (vezi toată discuția)