avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contul bancar, plata on-line si registrul de casa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contul bancar, plata on-line si registrul de casa

Buna ziua,

ma poate ajuta cineva in urmatoarea speta??....La asociatia de prop.unde activez ca administrator,mi s-a propus sa fac in asa fel incat oamenii sa-si poata achita intretinerea cu ajutor serviciilor on-line,cu ordin de plata,ma rog...
am voie sa fac public contul asociatiei?
cum inregistrez eu in Reg de casa,daca nu mai am chitanta de la asociatie?

Va multumesc frumos!!
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 23:59, 29 Ianuarie 2012
Nu vor disparea pentru ca veti mai face incasari cash.
La mine in bloc majoritatea covarsitoare are carduri, dar foarte putini fac plati in cont. E o inertie....chiar si la cei tineri sau la cei obisnuiti sa umble numai cu cardurile la ei.
Ba unii, cand am zi de incasare, ma intreaba cat mai stau...ca se duc sa scoata bani de pe card ...(!!!!):hm:
Eu am alte intrebari: Cand punem POS? Sau de ce nu implementam plata online cu cardu?

Le-am zis ca studiem, dar aici sunt mai multe costuri: linia telefonica, comisioanele mai mari la plata cu cardu care se opresc asociatiei si nicidecum platitorului ...
Acesta este un pas urmator in acele asociatii care au activitatea asezata pe baze corecte. Urmeaza, da, si mie mi s-a propus de proprietari asta.
La plata cu numerar prin banca (la ghiseu) nu se percepe comision.
Proprietarul are doua posibilitati de plata: la casieria asociatiei sau la banca. Daca opteaza pentru plata online suporta toate costurile/comisionul, probabil ca il avantajeaza. Nu-l impiedica nimic sa achite la casieria asociatiei pentru a evita o cheltuiala suplimentara.
Mai exista si varianta platii prin mandat postal,sau si alte operatii legale de plata

Alte discuții în legătură

Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)
Cine suporta comisioanele pt.incasarea intretinerii prin banca? carmenbn carmenbn O parte dintre proprietarii din asociatie platesc intretinerea prin banca.Cui se repartizeaza comisioanele bancare care se retin pt.aceste incasari,tuturor ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar asociație de proprietari eduardvl eduardvl Bună ziua, Se dă următoarea speță: În urmă cu mai mulți ani (2013) am făcut o plată dublă asociației de proprietari (respectiv am plătit prin ... (vezi toată discuția)