avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contul bancar, plata on-line si registrul de casa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contul bancar, plata on-line si registrul de casa

Buna ziua,

ma poate ajuta cineva in urmatoarea speta??....La asociatia de prop.unde activez ca administrator,mi s-a propus sa fac in asa fel incat oamenii sa-si poata achita intretinerea cu ajutor serviciilor on-line,cu ordin de plata,ma rog...
am voie sa fac public contul asociatiei?
cum inregistrez eu in Reg de casa,daca nu mai am chitanta de la asociatie?

Va multumesc frumos!!
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 23:59, 29 Ianuarie 2012
w_v_w_v a scris:
Dl Adrian pai ne-ati felicitat pe noi ca am negociat si v-am dat si oferta si numele bancii. De ce nu mergeti si dv sa shimbati la banca austriaca cu 2 de ff cu oferta de mai jos.

Daca am apreciat ceea ce ati facut si v-am felicitat, nu cred ca trebuie sa fac si eu acelasi lucru. Si-am sa va explic sperand sa ma intelegeti.
Am negociat si eu cu banca si mi-a mai redus comisioanele. Am cunostinta de o asociatie ce lucreaza cu aceeasi banca cu care lucram si noi, ce are cam aceleasi comisioane pe cre le aveti dumneavoastra. Am cerut si eu acelasi lucru, dar mi s-a explicat, aratat ca acea asociatie are peste 100 de oameni care platesc lunar in contul banca. Asociatia, are peste 200 de apartamente si jumatate platesc prin banca.
Noi avem doar 10-15 incasari si plati intr-o luna.
Sa merg la banca cu care lucrati dv. este mai departe de asociatie.
Apoi majoritatea proprietarilor vin si platesc la asociatie. Chiar daca avem multi proprietari capabili sa faca operatiuni prin banca, sunt totusi 15-20% care efectiv nu se descurca.
Apoi, faptul ca proprietarii vin la asociatie sa plateasca, aduc si indexul consumului lunar, vin cu probleme, sesizari, sugestii, afla despre avarii, reparatii si in general de orice probleme ce se ivesc in asociatie, ceea ce la banca nu ar avea cum sa le afle.
La asociatie, intreaba si i se explica de ce costa si cat costa, vine sa regularizeze un consum, vine sa esaloneze o plata..., ceea ce la banca nu ar putea sa faca.
Asa ca de luni pana sambata (cel putin 2 ore pe zi) orice proprietar gaseste la asociatie pe cineva cu care sa discute, cineva din comitet, administrator, casier...
Sigur ca incercam sa-i indemnam pe oameni sa faca plata prin banca si-am facut ceva progrese fata de acum 4-5 ani cand nu cunostea nimeni inafara conducerii contul bancar al asociatie.
Acum contul este afisat in permanenta si 10-15 oameni faca plati direct in banca.
Dar sunt si oameni care nu accepta sa-si faca un cont sau un card in vreo banca si-asteapta postasul sa vina cu pensia la usa.
Mai avem si alte motive sa facem incasari atat in casa cat si in banca, dar ma opresc aici ca-i tarziu si chiar nu este aceasta o problema.
Eu am negociat impreuna cu superiorii mei impreuna cu o colega intrucat lucram chiar in banca respectiva in centrala.
Oferta odata stabilita a devenit pachet standard indiferent de asociatie sau ong.
Cei din agentii nu au cum sa cunoasta toate ofertele mai ales pe IMM unde e incadrata in mod normal o asciatie si din acest motim am spus sa precizati asta in agentie.

La noi era la inceputul blocului acum 3 ani o persoana lasata de dezvoltator care pretindea ca el este administrator si oricum erau mutati putini.
El afisa si incasa dar doar de la cei mutati(dezvoltatorul era scutit) si afisat doar 2 coloane si un total care nu corespundea.

Cand am decis impreuna cu altcineva sa facem doar in banca nici nu avem asociatie si depunerile se faceau in contul unei persoane.
Lumea se adapteaza imediat .Prima luna e mai greu pana se prind apoi totul devine obisnuinta.

PS: Din acest motiv mi se pare usor si fac totul gratuit.
Nu as face niciodata incasari.Cand am citit ieri cind explicati dv cum e cu plata prin mandatul postal am crezut ca sunt in alta lumea.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)
Cine suporta comisioanele pt.incasarea intretinerii prin banca? carmenbn carmenbn O parte dintre proprietarii din asociatie platesc intretinerea prin banca.Cui se repartizeaza comisioanele bancare care se retin pt.aceste incasari,tuturor ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar asociație de proprietari eduardvl eduardvl Bună ziua, Se dă următoarea speță: În urmă cu mai mulți ani (2013) am făcut o plată dublă asociației de proprietari (respectiv am plătit prin ... (vezi toată discuția)