avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contul bancar, plata on-line si registrul de casa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contul bancar, plata on-line si registrul de casa

Buna ziua,

ma poate ajuta cineva in urmatoarea speta??....La asociatia de prop.unde activez ca administrator,mi s-a propus sa fac in asa fel incat oamenii sa-si poata achita intretinerea cu ajutor serviciilor on-line,cu ordin de plata,ma rog...
am voie sa fac public contul asociatiei?
cum inregistrez eu in Reg de casa,daca nu mai am chitanta de la asociatie?

Va multumesc frumos!!
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 23:59, 29 Ianuarie 2012
Si noi lucram cu o banca europeana renumita. Am negociat comisioanele, beneficiem de un pachet (cont rulaj, cont de economii sau depozit, card, E-banking...
Chiar si dupa rreducerea comisioanelor, tot mi se par mari si-acestea se retin clar dupa fiecare plata din cont si incasare in cont. Asociatia suporta toate comisioanele bancare.
Plata prin mandat postal mi se pare cea mai greoaie pentru ca platitorul trebuie sa mearga la posta, sa completeze un formular, sa plateasca un comision...
Apoi dupa doua zile postasul introduce un aviz in cutia de posta a asociatiei. Asociatia trebuie sa faca o imputernicire, o delegatie cuiva care merge la posta sa ridice banii.
Se naduc banii la asociatie, se introduc in casierie si in registrul de casa.
Dl Adrian pai ne-ati felicitat pe noi ca am negociat si v-am dat si oferta si numele bancii.
De ce nu mergeti si dv sa shimbati la banca austriaca cu 2 de ff cu oferta de mai jos.

Uitati aici oferta celor cu 2 ff pentru asociatii de proprietari , biserici si alte ONG-uri

[ link extern ]

Mergeti in agentie si cereti un cont cu oferta pentru ONG.Daca nu o cunosc puteti sa le aratati dv sau sa sune in centrala la IMM.

Singurul comision pe care trebuie sa il platim bancii este de 10 lei lunar.
Avem 2 conturi curent si cont de card.
Nu avem comisioane de incasare.
Nu avem comisioane pentru plati intrabancare.
Avem doar comisioane interbancare.Adica de la banca la alta banca.
Mai avem si comision de extragere 0.3% minim 2 lei sau 0.5% la caseria bancii.
Nu are acces decat presedintele la cont.
Asociatia nu face incasari si toate platile se fac in contrul bancii.
In momentul in care dorim sa scotem bani transferam bani din contul curent in cont de card online.
Avand in vedere cele scrise mai sus referitor la comision de extragere de 0.3% asta insemna ca nu scot de la bancomat decat sume de minm 670 lei.
Cand am nevoie sa scot de ex o suma de 715 scot de la bancomat 720(intrucat nu se poate decat multiplu de 10) apoi virez restul in banca cu mentiunea rest regtragere numerar.
Totul e mult mai simplu asa, se elimina o munca si anume incasarea.Programul de incasare este mult mai mare L-V 9.30-17 iar online non-stop.



Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
w_v_w_v, utilizator
@arzzopck
Banca cu leul portocaliu de care spune spuneti dv si doamna @elga cea cu VIITORUL vopsit ROZ nu poate fi folosita pentru asociatii din start intrucat nu are decat caserii in fiecare filiala si de ex in Bucuresti la dv are doar 6 caserii.(ma refer nu poate fi folosita in sensul folosit de mine si domnisoara adica asociatie fara incasari).
Ar insemna ca fiecare proprietar sa aiba cont la IN leul portocaliu sa puna in selfbanking)

Cealalta banca cu Royal fosta ABN-AMRO ( asta o putem spune ca nu mai exista)
Iarasi nu poate fi folosita pentru asociatii intrucat sunt anumite inconveniente:
-pentru depuneri la ghiseu trebuie cunoscute multe date nu numai IBAN si completate formulare ceea ce este foarte greoi.
-daca merge sa spunem presedintele ca el este imputernicit la banca angajatul din motive de confidentialitate nu ii poate vedea nici soldul si nimic altceva.
Trebuie sa sune la un telefon si asa mai departe.


Si noi folosim tot cei banca cu 2 ff si oferta de mai sus.
10 lei pe luna mi se pare bine si ai tot ce trebuie internet banking scutire de comisioane incasare .
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
unlocatar, utilizator
astept mielul :)

Nu am zis nimic de folosirea leutului pentru genul de incasari folosit de @w_v_w_v.
Nici nu s-ar putea, pe langa motivele expuse mai sus, nu au nici o filiala/ agentie aproape de noi. Dar mie imi este util, avand un program de incasare 19-21, pot sa depun banii in aceeasi zi pana la ora 23. Sau a doua zi dupa ora 7. Fara cozi si alte complicatii. Bagi cardu, pui banii, si gata. Mai da eroare la numaratu banilor dar pana la urma ii ia si pe aia :)

Discutam in general despre banci, nici prin cap nu mi-a trecut sa recomand cuiva "umbrela" sau Royal. Sunt banci cu activitate preponderenta cu societati comerciale si politici greoaie. Comisioanele sunt mari si multe. Eu lucrez cu ele nu pentru asociatie, ci pentru cu totul alte relatii, de asta si stiam ca au comisioane la incasare. Deci erau date doar ca exemplu ca exista banci care au comision la incasare. Dupa cele spuse de @adriantot vad ca mai sunt si altele care au comisioane de incasare.

Daca tot dam exemple hai sa vedem ce are leul portocaliu:
- 1 leu pt orice tranzactie intrabancara (in cazul nostru curentul si gunoiul, deci 9 lei / luna, pt ca avem 8 contoare de parti comune si enel vrea op-uri separate pe fiecare in parte, inca mai negociez cu ei sa-mi accepte plata singulara cumulata)
- 2.51 lei pt tranzactie interbancara (apa + taxe salarii, deci 7,53 lei / luna)
- ne mai ia odata pe an comisionul de 70 lei (parca) pt homebank si comisionul de card (50 lei parca)
O fi mult, o fi putin, asta e. Plati cont avem de la cca 150 apartamente din 230.
Eu am semnat o covetie cu [EDIT] prin care se reduce comisionul la incasare la ghiseu de la 4 ron la 1,5 ron si daca valoarea comisioanelor depasesc 10 Euro lunar banca i-mi factureaza doar 10 Euro, Un OP este 4,2 ron pana in 5000 ron si 6,2 ron peste 5000. Cred ca este destul de bine tinand cont ca banca este langa asociatie iar asociatia nu este asa de mare. O oferta interesanta mi s-a parut a [EDIT] ei nu au comisioane la incasare in cont iar taxa de gestiune lunara este undeva la 10 ron iar un op in jur de 4 ron indiferent de destinatie.
Daca stiti si alte banci care au ofere mai bune va rog sa imparasiti aceste cunostinte.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
arockz, utilizator

Alte discuții în legătură

Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)
Cine suporta comisioanele pt.incasarea intretinerii prin banca? carmenbn carmenbn O parte dintre proprietarii din asociatie platesc intretinerea prin banca.Cui se repartizeaza comisioanele bancare care se retin pt.aceste incasari,tuturor ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar asociație de proprietari eduardvl eduardvl Bună ziua, Se dă următoarea speță: În urmă cu mai mulți ani (2013) am făcut o plată dublă asociației de proprietari (respectiv am plătit prin ... (vezi toată discuția)