avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Ex-premierul Adrian Nastase, condamnat la 2 ani de ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Ex-premierul Adrian Nastase, condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare


Ce parere aveti despre legalitatea sentintei?

Detalii pe link-ul:

[ link extern ]
cum stabileste daniel morar prejudiciu/lipsa prejudiciu (esential, hotarator in decizia de condamnare a unui om):

cazul 1. nastase- dosar "trofeul calitatii"

- Dupa declansarea cercetarilor, au avut loc loc mai multe controale la ISC, care au stabilit ca nu s-a inregistrat niciun prejudiciu. La cererea directorulu,i ocazionata de inceperea urmaririi penale, fiecare dintre compartimentele ISC a intocmit un raport propriu, care a confirmat lipsa prejudiciului. A avut loc si un control al Curtii de Conturi, care nici el nu a gasit un prejudiciu. Incep audierile, este schimbata conducerea ISC, si parchetul intocmeste un raport prin care stabileste el un prejudiciu. Pe baza raportului parchetului, in mod inexplicabil si fara un debit in contabilitate, noua conducere instalata la ISC trimite acestuia o adresa prin care confirma prejudiciul astfel stabilit de parchet si cere sa se constituie parte civila in proces.

[ link extern ] /

cazul 2. basescu- dosar "flota"

Rechizitoriul PNA nr. 20/P/2002 („Dosarul Flota” ) a fost realizat de procurorii Vasile Draghici si Ioan Otel. Din actele dosarului, bazate pe numeroase rapoarte de control ale Curtii de Conturi, ale Ministerului Finantelor, precum si a unei expertize administrate in cauza, s-a stabilit un prejudiciu de peste 324 milioane de dolari, ca rezultat al unei asocieri ilegale dintre CNM Petromin SA si firma norvegiana Torvald Klavenes Group - Oslo. Asocierea a dus la instrainarea ilegala a 16 mineraliere de mare tonaj ale Romaniei, vandute pe nimica toata, gratie unui plan initiat de Traian Basescu in 1991, pe cand era mare sef la Ministerul Transporturilor.
...
In loc sa refaca rechizitoriul, Morar a dispus o noua expertiza pentru a inchide cazul...

la DNA s-a dispus o noua expertiza in dosar, pentru care s-au platiti 40.000 euro, care de la un prejudiciu initial de 324 milioane dolari, a ajuns la unul de „0” lei.


[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
ContSters233047, utilizator
sinteza cazului 1 de mai sus e foarte bine facuta de domnul...

“Cu certitudine după ce toată lumea se va calma, după ce va trece un timp, acest dosar, acest proces va deveni un proces – scoală pentru toate facultăţile de jurnalism din Romania şi asta se va întâmpla pentru foarte mulţi ani pentru că este un exemplu de dosar în care a intervenit cu brutalitate, de la bun început, factorul politic, presiunea politică, a fost un dosar al unor răfuieli politice şi, în plus, este probabil dosarul care a acumulat cele mai multe încălcări de procedură din ultimele decenii.

Cazul penal Adrian Năstase, aceasta mascaradă judiciară, a debutat printr-o declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu imediat după alegerea sa în cea mai înaltă funcţie din stat.

El a spus că urmează să îl pună pe Adrian Năstase, pe adversarul său din alegerile prezidenţiale, cu gâtul de bordură. Asta a fost expresia presedintelui Traian Băsescu.

Este metoda predilectă a acestui politician de Dâmboviţa de a-şi învinge adversarii, nu prin instrumente politice, nu prin instrumente de tip democratic, ci utilizând dreptul forţei, utilizând justiţia, nişte procurori.”


SORIN ROªCA STÃNESCU: Traian Băsescu a spus că il va pune pe Năstase cu gâtul de bordură
[ link extern ]
@cearls, nu era mai usor (si frumos) să ne dati doar link-ul?
Alex_Munteanu a scris:

Nici Al Capone nu a fost prins pentru actiuni mafiote si crime, ci pentru evaziune fiscala. In calitate de cetatean (fara a lua in calcul ca sunt om al legii) atunci cand instanta a vorbit, eu tac.


@alex, de unde ai breaking (hot) news-u' asta cu al capone, actiuni mafiote, crime si "prinsu'" cu evaziunea fiscala? (link-u' direct, ca ti-ar fi mai usor!)

... si ce zici ca e similar intre al capone si adrian nastase?... ca aveau amandoi pistoale, sau ce?

... poti (si trebuie) sa taci cand instanta vorbeste, da' nu in cazu' asta (ca aici suntem la politica)...

... si-ti mai spun o chestie... nu poate crede niciun om rational din tara asta ca un om cu pregatirea si inteligenta lui adrian nastase poate (n-are cum) comite ilegalitati (probabilitatea tinde spre zero!)...

sau ca echipa de avocati care a avut-o poate pierde un proces.(chiar daca, chiar daca o fi fost, n-o fi fost, o fi fost, n-o fi fost... ceva)... e imposibil!

... numai dacaaa... isi "baga dracu' coada"...

... mai ia o data (numai) link-u'...

[ link extern ]

... si mai ia-l inca o data si p-asta...

[ link extern ] /

Respect suferinta , chiar si decaderea unui intelectual condamnat , a unei persoane publice care cu toate greselile si esecurile sale a avut si mai are charisma.
Nu stiu daca sa respect reactiile si comportamentul omului de drept ...
Totusi , ca un "simplu cetatean" care incearca sa scrie fara nicio patima si doar ce observa , chiar daca observatiile mele pot fi deranjante , mie si probabil , nu numai mie , mi sau ni se pare ca fostul premier , in calitatea sa legala si bineinteles , nefericita , de condamnat a beneficiat si mai continua sa beneficeze de un lung sir de "complicitati" ale unor autoritati mai noi sau mai vechi , ale unor colegi de partid medici sau avand alte profesii si nu numai .
De fapt , este evident ca fostul premier , "condamnat clasa VIP " este "un egal intre egalii sai", ma refer la cei care au aceasta calitate.
Toate acestea , probabil ca dovedesc pentru a mia oara , ca in fata lui Dumnezeu si a suferintei oamenii sunt egali si unii chiar pot manifesta compasiune fata de semenii lor , chiar daca altora nu le place aceasta egalitate sau compasiunea si evident , prin trufie si nu numai , incearca sa le transforme in avantaje , macar de moment.
"Avantajele de moment" se pot transforma in dezavantaje sau iti pot arata uratenia
interioara , in momentul in care dispare demnitatea.
Nu pot intelege si dezavuez dorinta gratuita a unora de a vedea sange sau dorinta lor de razbunare , strigatele lor pline de ura si incerc sa cred ca oamenii merita compasiune si intelegere , dar si respect .
De cele mai multe ori , insa , comportamentul si reactiile fiecaruia dintre noi , ce lasam in urma noastra , atrag si respectul sau lipsa de respect pe care ceilalti semeni ni le ofera.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

"rotirea cadrelor" ContSters257414 ContSters257414 01.10.2012 Monica Macovei, [b][u]eurodeputată PDL[/u][/b]: [b]\\"[i]Daniel Morar merită să fie procuror ... (vezi toată discuția)
1.500.000 de voturi falsificate la referendum? ContSters257414 ContSters257414 [i]Numai din descoperirile făcute de DNA, numărul voturilor fraudate se ridică la aproximativ 1,5 milioane. Dacă la acestea se adaugă cele descoperite de ... (vezi toată discuția)
Psd a dat semnalul în teritoriu: baronii se pregãtesc de ruperea usl ContSters257414 ContSters257414 [b]Surse- PSD a dat semnalul în teritoriu: baronii se pregătesc de ruperea ... (vezi toată discuția)