avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie 392 B
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie 392 B

DACA NU SUNT PLATITOR TVA ,SUNT OBLIGAT SA DEPUN DECLARATIA 392.
Cel mai recent răspuns: virusandrei , utilizator 20:10, 2 Februarie 2014
cheltuielile cu salariile, asigurarile si amortizarile nu intra in 392B. luati in considerare doar facturile de intrare anul trecut prin care ati achizitionat bunuri si servicii.

daca de exemplu ati achizitionat un mijloc fix in 2010 pentru care ati avut amortizari in 2011 acesta nu va intra in declaratia 392B pe 2011
va rog,daca eu nu emit facturi,ci doar bonuri fiscale,pt ca livrez doar populatiei,ce trec in Jurnalul de vanzari.la LIvrari?ZERO?
Dar la cifra de afacer,care e definita ca fiind suma tuturor livrarilor (facturarilor)?
in cazul dvs treceti suma din rapoartele Z
unde?si la rubrica Livrari,in decl 392b?

stiti ce ma enerveaza pe mine?astia cand fac legile astea ,nu se gandesc la TOATE SITUATIILE POSIBILE,care pot exista intr-o activitate economica?observ ca sunt MARI SCAPARI in legislatia romaneasca,....daca scrie in lege ca CIFRA DE AFACERI E DATA DE TOTALUL LIVRARILOR,ADICA AL FACTURARILOR ,cand au bagat obligativitatea folosirii CASEI DE MARCAT,nu s-au gandit ca,in cazul asta nu se fac facturi.ca sa treaca in lege si cuvantul INCASARI la definitia CIfrei de afaceri?


DECI,la LIVRARI,in declaratia 392b,trec si incasarile de la casa de marcat,chiar daca nu exista facturi emise pt asta?

Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
ismi3ismi, utilizator
E oarecum o chestie trasa de par extrem de mult. Raportul Z al incasarilor pe baza de bon fiscal trebuie sa apara in juranalul dvs de vanzari (pe langa facturile emise, daca este cazul), iar 392-ul se face in baza acestui jurnal

In concluzie treceti toate livrarile efectuate in 392. Cele cu bon de casa sunt livrari catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA.

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b Tessy Tessy As dori sa ma lamuriti cum se completeaza declaratia 392B in cazul urmator: - PFA neplatitor de TVA, cu obiect de activitate comert, care nu vinde nimic pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrari rjip si jurnale cumpatarari/vanzari acatanas acatanas Buna ziua, am cateva intrebari , nu inteleg foarte bine cum sa procedez. Sunt PFA neplatitor de TVA, sistem real, prestari servicii . In medie emit 2-3 ... (vezi toată discuția)
Pfa-392 danabobo danabobo Buna,un pfa care are ca domeniu de activitate transport taxi,nu este platitor de tva,trebuie sa depuna decl.392 pt anul 2010 conform noilor modificari? Si daca ... (vezi toată discuția)