avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie 392 B
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie 392 B

DACA NU SUNT PLATITOR TVA ,SUNT OBLIGAT SA DEPUN DECLARATIA 392.
Cel mai recent răspuns: virusandrei , utilizator 20:10, 2 Februarie 2014
asa ar fi,logic,dar,in ce baza trec aceste livrari,in Jurnalul de vanzari?livrare inseamna transferarea bunului,a serviciului catre client,nu incasarea banilor,deci nu am document pt livrare,ci,doar pt incasare.....in Decl 392b,mi se cer ,clar,LIVRARILE!!! nu INCASARILE...

cu asa legislatie,in care lucrurile se bat cap in cap,nu numai noi,PFA-urile,dar si contabilii si,dupa cat am vazut si functionarii ANAF,au viata grea...iar legiuitorul ...NU ARE NICIUN STRES...bine ca stie sa specifice foarte clar,amenzile care se dau ,pt nerespectarea "legii"...
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
ismi3ismi, utilizator
Intrucat nu emiteti facturi, nu va trebui sa completati j. vanzari
Insa la completarea 392b cifra de afaceri, este suma tuturor b fiscale inregistrata in casa de marcat.
Trebie atentie insa ca in desfasurarea activitatii dvs, achizitionati bunuri sau servicii de la entitati care sunt inregistarte ca platitori de tva sau nu, si in acest caza trebuie sa aveti o situatie clara pentru completarea 392 b. J. de cumparari va ajuta, daca l-ati completat
in jurnalul de vanzari nu se trec incasarile, acestea se trec in Reg Jurnal de Incasari si Plati (de unde si numele). In cazul dvs, care folositi doar bonuri fiscale, livrarea coincide cu incasarea (bonul fiscal inseamna si incasarea c/val livrarii)

si intr-adevar, 392 va cere livrarile, pe care dvs le faceti (aveti incasari) si ca document justificativ aveti bonurile fiscale (rapoartele Z)
eu emit si facturi,cand vand catre firme ,dar si BF,cand vand catre populatie...

da,am de completat si Jurnal de cumparari....si in cazul acesta,la Achizitii,trec si bonurile fiscale pe care le am de la furnizori,in cazul in care nu am si factura de la acestia?...pt ca unele magazine,nu emit facturi,si numai BF.deci,le trec si BF-urile astea in Jurn de cumparari si in delc 392b?

deja 2 opinii diferite:
"Intrucat nu emiteti facturi, nu va trebui sa completati j. vanzari"
"si intr-adevar, 392 va cere livrarile, pe care dvs le faceti (aveti incasari) si ca document justificativ aveti bonurile fiscale (rapoartele Z)"


la asa legislatie,asa rezultate vor fi in declaratii...o aiureala...si o MARE pierdere de timp!!!,cu deslusirea acestor "legi" facute de amatori...
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
ismi3ismi, utilizator
poate reusiti sa intrebati la administratia fiscala de care apartineti si sa ne comunicati un punct de vedere al lor

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b Tessy Tessy As dori sa ma lamuriti cum se completeaza declaratia 392B in cazul urmator: - PFA neplatitor de TVA, cu obiect de activitate comert, care nu vinde nimic pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrari rjip si jurnale cumpatarari/vanzari acatanas acatanas Buna ziua, am cateva intrebari , nu inteleg foarte bine cum sa procedez. Sunt PFA neplatitor de TVA, sistem real, prestari servicii . In medie emit 2-3 ... (vezi toată discuția)
Pfa-392 danabobo danabobo Buna,un pfa care are ca domeniu de activitate transport taxi,nu este platitor de tva,trebuie sa depuna decl.392 pt anul 2010 conform noilor modificari? Si daca ... (vezi toată discuția)