avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatia de a incalzi apartamentele nelocuite ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatia de a incalzi apartamentele nelocuite dintr-un imobil

Buna ziua,
as dori sa stiu daca proprietarii de apartamente nelocuite au obligatia legala de a incalzi aceste apartamente,avand in vedere ca cei care locuiesc in vecinatatea apropriata acestora trebuie sa le cedeze caldura si implicit factura de gaz crescand semnificativ si la fel de mult igrasia,fara a beneficia de caldura produsa de centala proprie.

Va multumesc anticipat,
F Dobre
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 17:59, 1 Decembrie 2012
Nu cunosc o lege care sa oblige la incalzirea apartamentului in absenta proprietarului, insa intrebarea mea, adresata tuturor celor care sunt pro sau contra unei asemenea initiative este ce intelegeti prin a incalzi un apartament? care credeti ca este limita bunului simt ce priveste temperatura minima intr-un apartament ca sa fie si buznarul impacat si vecinul?
Eu as considera la 16-18 grade.

Asta, am observat eu, ca la o diferenta mai mare de 6-7 grade intre un apartament incalzit si unu mai putin incalzit (sau deloc) apare condensul, rezulta mucegaiul si alte probleme de care cu greu scapi.
Posibil sa difere si in functie de materialul de constructie si de gradul de izolare al imobilului.

Dar probabil se poate determina stiintific cu masuratori.
cred ca dvs aveti prin aceasta o "problema serioasa"

problema este la d-voastra pt. ca asa cum a spus si iulianaz initial radiatoarele blocului au fost dimensionate tinand cont ca toate apartamentele sunt incalzite cu toate radiatoarel deschise si nu inchise
Problema nu este la mine, dumneavoastra vreti ca ALTCINEVA sa va rezolve. Eu stau la etajul 1. Sub sufragerie am casa scarii (blocul nu este izolat), peretele din stanga sufrageriei este comun cu al unui apartament nelocuit, implicit neincalzit, de cinci ani (proprietarul este in Spania). Daca nu stiati, blocurile au fost proiectate sa aiba caldura inclusiv pe casa scarii: de cand nu aveti caldura pe casa scarii? Blocurile nu au fost proiectate sa tina centrala de 20 kg pe pereti, de ce ati montat-o? Ati avut proiect cu calcul de rezistenta? De ce ati plecat de la Termica, doar ASA AU FOST PROIECTATE BLOCURILE, CU INCALZIRE DE LA TERMICA! CU COSTURILE PE CARE LE IMPLICA! NU VA PERMITETI: MUTATI-VA! Chiar credeti ca aceasta e solutia?!
Eu sa fiu in locul unui astfel de locatar, care nu-si incalzeste apartamentul, asta as cere in instanta, daca e sa se ajunga la judecata de ce nu-mi incalzesc apartamentul.
Cam aceasta ar fi problema!
CU COSTURILE PE CARE LE IMPLICA! NU VA PERMITETI: MUTATI-VA!

vedeti, problema tot la d-voastra este
1-nu am centrala
2-sub mine este ap. nelocuit (proproietar decedatde 2 ani)- consum zero
3-vecin la bucatarie (un perete)- consum zero
comparativ cu acum 2 ani consumul a crescut
concluzia, eu incalzesc prin radiatia peretilor un ap. (cel de sub mine), si bucataria si holul vecinului
oare o fi bine si corect ?

Alte discuții în legătură

Apartamente alaturate neincalzite dinculeana dinculeana Buna ziua, Am si eu o problema . Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape ... (vezi toată discuția)
La asociația noastră admnistratorul a sigilat caloriferele ... viorel77 viorel77 La asociația noastră admnistratorul a sigilat caloriferele dintr-un apartament nelocuit, oprind caldura in plin sezon rece, mai precis, pe 15 ianuarie 2023, ... (vezi toată discuția)
Apartamentul nelocuit si neincalzit de dedesubt provoaca condens. sabmardob68 sabmardob68 Locuiesc intr-un apartament la bloc. De curand apartamentul de dedesubt a fost achizitionat de un nou locatar, care nu locuieste insa acolo. Din cauza faptului ... (vezi toată discuția)