avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua! M-am angajat de aproape 2 saptamani la o firma si am apucat sa semnez un contract de munca, dar ieri mi-am dat demisia cu acordul ambelor parti,fara preaviz....doamna contabila mi-a zis sa vin sa semnez o cerere de incetare sau de incheiere a contractului de munca...e obligatoriu sa semnez ceva sau sa urmez niste etape...???....si as mai vrea sa ma lamuresc in ce caz pot depune dosarul pentru somer... astept un raspuns...multumesc
Cel mai recent răspuns: i_nico , utilizator 20:08, 27 Februarie 2012
In cazul demisiei nu opereaza niciun acord a partilor ... haideti sa nu mai facem confuzie intre termeni , astfel incat sa nu fim nevoiti a face aici o teorie cat mai explicita a acestora...

Ceea ce ai spus in mesajul anterior nu cred ca are vreo sustinere legala, chiar daca celelalte raspunsuri sunt date pe presupuneri , insa acestea sunt in concordanta cu prevederile legale in materie ...
Cum interpretati alin 7 din art. 81 din CM?Nu cumva si angajatorul trebuie sa solutioneze demisia angajatului cu sau fara preaviz?Este suficient ca angajatul sa-si dea demisia si gata am incheiat contractul de munca fara a impune conditiile legale?Nu prea cred.Angajatorul este obligat sa solutioneze demisia angajatului, doar in cazul alin 8 nu-l poate obliga sa stea in preaviz.
Una este solutionarea demisiei si alta este ce face angajatul dupa aceea( daca se prezinta la servici in perioada de previz sau nu).Daca nu se prezinta va urma absentarea nemotivata si implicit cercetarea disciplinara.
Discutia se purta in alta directie ... angajatorul nu aproba demisia , iar preavizul operează în virtutea legii.
Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul de munca poate inceta prin demisie fara preaviz.
Dar nu am folosit "aproba demisia" ci " va solutiona cererea".Nu spun ca sunt un expert in materie de resurse umane, din contra am foarte multe de invatat ( si chiar de la dvs.freeelis )insa nu am vrut decat sa explic cu cuvinte cat mai simple ceea ce spuneti dvs. cu citate din lege.Multe persoane care posteaza pe acest forum au nevoie si de citate din lege dar si de explicatii simple din care sa inteleaga ce ar trebui sa faca sau la ce ar trebui sa se astepte.
Aceasta fiind spuse sper ca nu voi mai deranja atat de mult pe viitor.
Multumesc pentru rabdare!
Explicatiile simple se pot gasi in textele de lege care nu lasa loc de interpretare ... solutionarea unei cereri de demisie ar fi sinonima cu aprobarea cererii ... singura interventie a unui angajator intr-o astfel de situatie este referitor la preaviz.

Alte discuții în legătură

Somare depunere demisie utilizatornou_2014 utilizatornou_2014 Buna ziua, Sora mea este angajata la o banca pe un post de recuperator creante de 11 ani. Pe fiecare luna au targeturi, enorm de mari de indeplinit, din ce ... (vezi toată discuția)
Demisie anton i anton i Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)